15-07-2016

SAP S/4HANA in gebruik bij Nederlands Loodswezen

Deel dit bericht

Nederlands Loodswezen neemt SAP S/4HANA in gebruik. De nieuwe versie van de ERP-software van SAP biedt het Loodswezen de flexibiliteit, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid die nodig is om in te kunnen springen op actuele marktontwikkelingen.
 
Nederlands Loodswezen loodst jaarlijks meer dan 85.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse en Vlaamse zeehavens aan de Schelde. Dit loodsen gebeurt door circa 450 registerloodsen. Zij vormen de spil tussen het schip en de verschillende organisaties in de haven, zoals de radarbegeleiding, sleepdiensten en vastmakers. Nederlands Loodswezen BV (NLBV) is de facilitaire organisatie die de registerloodsen ondersteunt, bijvoorbeeld door het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen.
 
Groeipad naar de cloud
De zoektocht naar flexibele, schaalbare en gebruiksvriendelijke managementsoftware ter vervanging van de bestaande omgeving leidde al snel naar S/4HANA van SAP. Deze business suite - die is geoptimaliseerd voor de in-memory database HANA - is beschikbaar in een cloud- en een on-premisevariant. Voor Manager Informatievoorziening Richard Donselaar bij de NLBV stond al snel vast dat de flexibele omgeving die Nederlands Loodswezen wilde hebben, alleen met S/4HANA was te realiseren. “S/4HANA vereenvoudigt de stap naar clouddiensten, met daaraan gekoppeld de flexibele contracten, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid die wij wensen."
 
Boost voor logistiek proces
De technische migratie naar S/4HANA wordt door SAP-partner CTAC uitgevoerd en zal naar verwachting in juli 2016 worden afgerond. Loodswezen gaat vervolgens aan de slag met de implementatie van de eerste onderdelen S/4HANA Finance en Fiori Apps, de gratis apps van SAP waarmee het concern processen zoals facturatie, inkoop en HR self-service eenvoudig mobiel aanbiedt. Donselaar: "Met Fiori Apps maken we een grote slag op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Bijvoorbeeld storings- en voorraadmeldingen kunnen direct vanaf onze schepen worden ingevoerd waardoor de verwachting is dat het deel van het logistieke proces een flinke boost krijgt."

Meer informatie: SAP

Tags:

Sap Hana, Hana

Company:

SAP

Partners