09-02-2024

SoftwareOne en Dynatrace verbeteren monitoring SAP-omgevingen

Deel dit bericht

SoftwareOne Holding AG, wereldwijd leverancier van software- en cloud-oplossingen, en Dynatrace kondigen een nieuw samenwerkingsinitiatief aan om de reikwijdte van Dynatrace-monitoring over alle SAP-systemen uit te breiden. Met behulp van SoftwareOne PowerConnect voor SAP kunnen gegevens van de meeste SAP-producten of -systemen worden verzameld, verzonden en geanalyseerd binnen Dynatrace.

Het monitoren van SAP-systemen vormt een dagelijkse uitdaging vanwege de complexiteit, het gebruik van verschillende technologieën (ABAP, Java en Cloud) en de enorme hoeveelheid gegenereerde data. Bovendien vormt de toenemende mate van integraties die SAP-systemen ondersteunen voor het moderniseren van bedrijven een uitdaging. Een geïntegreerd platform voor operations en securitymanagement voor zowel SAP- als niet-SAP-systemen is een essentiële vereiste geworden voor moderne bedrijven. Dynatrace en SoftwareOne PowerConnect spelen in op deze behoefte.

SAP-systemen zijn vaak geïntegreerd met niet-SAP-systemen. SAP richt zich op inzichten binnen de grenzen van SAP. Dynatrace en SoftwareOne PowerConnect helpen om ieder onderdeel van het IT-landschap effectief te beheren en het bereiken van een alomvattend perspectief op IT- en bedrijfsprestaties door infrastructuurgegevens te combineren met SAP-gegevens. Door infrastructuur en SAP-monitoring te combineren in één platform is een grondige holistische analyse en probleemoplossing van de complete IT-stack binnen handbereik.

SoftwareOne PowerConnect for SAP, gecertificeerd door SAP, garandeert betrouwbare en hoogwaardige realtime gegevensextractie in volle omvang. Het verzekert uitgebreide inzichten van alle ABAP Netweaver-Versies inclusief ECC en S/4, Java Netweaver en Non-NetWeaver, plus de meeste SAP SaaS-oplossingen. De oplossing is ontworpen om alle faciliteiten van Dynatrace te benutten, inclusief geavanceerde AI- en machine learning mogelijkheden. Bovendien maakt het gebruik van verschillende databronnen, waaronder SAP Security, performance en stabiliteit. Naast deze technische functies heeft het ook toegang tot business data, wat een alomvattend, datagebaseerd overzicht biedt van de prestaties van het bedrijf.

Het verbinden van SoftwareOne PowerConnect-software met Dynatrace duurt slechts enkele minuten. Na het instellen van juiste endpoints, wordt data in realtime verzonden. Een breed scala aan gebruikersscenario’s zijn snel beschikbaar door vooraf geconfigureerde dashboards, KPI’s en op AI gebaseerde alerts, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om vanaf de eerste dag realtime inzicht te krijgen in de gezondheidsstatus van hun infrastructuur en bedrijfsprestaties. SoftwareOne PowerConnect is gecertificeerd voor SAP RISE en biedt klanten diepgaande inzichten waarmee ze hun SAP RISE-gebaseerde oplossingen beter kunnen bewaken en beheren.

 Partners