29-04-2016

Teradata presenteert Customer Satisfaction Index Analytic Solution

Deel dit bericht

Teradata heeft tijdens de Hadoop Summit in Dublin een krachtige analyse-oplossing om klanttevredenheid te meten gepresenteerd. Met de Teradata CSI Analytic Solution kunnen bedrijven klantverloop reduceren en loyaliteit verhogen.

Al jaren is de zogeheten Net Promoter Score (NPS) de belangrijkste tool om te kunnen meten hoe groot de kans is dat een klant een organisatie zal aanbevelen (‘likelihood to recommend’). Met de komst van de Customer Statisfaction Index (CSI) Analytic Solution van Teradata zal dit allemaal veranderen.

De Teradata CSI Analytic Solution heeft bij verschillende klanten  in diverse industrieën zijn effectiviteit aangetoond door op innovatieve wijze het onderliggende klantgedrag in een customer journey te kunnen volgen, integreren en analyseren. De CSI Analytic Solution identificeert triggers en momenten die bij een negatieve, positieve of neutrale klantervaring horen. De combinatie van multi-genre advanced analytics en het samenbrengen van diverse analyse methodes, (pad-, patroon-, sentiment- en gedragsclustering-analyse) resulteert in een data-gedreven inzicht in de katalysatoren voor klanttevredenheid.

Panoramisch beeld
Marketeers beschikken hiermee over kennis die de volledige breedte en diversiteit van de klantervaring reflecteert, over alle kanalen, processen en raakvlakken. Dit geeft ze een gebruiksklaar panoramisch beeld dat uniek is voor de ervaring die elke klant heeft met een organisatie. Met de verkregen inzichten kunnen bedrijven klantgedrag  beïnvloeden en hierdoor de klanttevredenheid en de bedrijfsprestaties verbeteren.

Toekomst
“Zo ziet de toekomst van customer analytics eruit”, stelt Robin Bloor, oprichter en chief analyst bij Bloor Group. “Geavanceerde analysetools zijn jarenlang het domein geweest van datawetenschappers en programmeurs. Teradata blijft zich inzetten voor de democratisering van analytics. Teradata’s CSI Analytic Solution is een slimme oplossing voor een nieuwe wereld, waarin gewone zakelijke gebruikers een razendsnelle analysetool kunnen inzetten waarmee ze bijna realtime de klantbeleving kunnen managen. Teradata zorgt voor herbruikbare analyse-templates die intellectueel eigendom van vorige implementaties gebruiken – met consulting services, programmalogica, schema, visualisatie en slimme interfaces.”

Gebruiksvriendelijk
CSI Analytic Solution is volgens Teradata zeer gebruiksvriendelijk. Consultants van Teradata kunnen binnen enkele weken modellen en een maatwerk-workflow voor analyses ontwikkelen. De nieuwe oplossing operationaliseert analytische inzichten met template-modificatie, en gebruikt algoritmes die door elke zakelijke gebruiker ingezet kunnen worden, ook zonder kennis van programmeren of SQL. “CMO’s en line of business managers hebben nu de mogelijkheid om hun organisaties te transformeren door Teradata’s radicaal nieuwe aanpak voor klantanalyse,” stelt Randy Lea, vice-presdent business analytics en consulting bij Teradata. “Teradata’s CSI Analytic Solution is essentieel voor bedrijven die het klantverloop willen reduceren en de loyaliteit willen verhogen. Deze dynamische aanpak kan dagelijks worden toegepast, of zelfs vaker, om een accuraat beeld van de klanttevredenheid te krijgen over alle touchpoints.”

De CSI Analytic Solution van Teradata is direct beschikbaar en draait op Teradata Aster Analytics op Hadoop, on-premise en via cloud-platformen.

Meer informatie: www.teradata.nl

Partners