14-04-2016

Hortonworks en Syncsort werken samen voor implementatie van ETL voor Hadoop

Deel dit bericht

Hortonworks kondigt de uitbreiding aan van haar samenwerkingsverband met Syncsort, aanbieder in grote datasets en mainframe-software, voor de levering van een geïntegreerde oplossing waarmee klanten snel en efficiënt data kunnen migreren naar Hortonworks Data Platform.

Hortonworks zal DMX-h van Syncort wederverkopen voor de introductie van ETL-verwerking in Hadoop. Met dit partnerschap zorgen Hortonworks en Syncsort voor een vertrouwde oplossing voor de integratie van legacy ETL-stromen in verbonden dataplatforms.

Legacy
Verbonden dataplatforms staan centraal in moderne data- en analytics-architecturen, en implementatiegegevens uit andere systemen vormen een uitermate belangrijk element voor succes. De implementatie van ETL-verwerking die haar oorsprong vindt in legacy-systemen kan tijdrovend zijn en veel middelen vereisen. Met de combinatie van HDP en DMX-h kunnen gegevens uit traditionele legacysystemen zoals mainframes snel en naadloos worden geïmplementeerd in Hadoop in een formaat dat eenvoudig wordt begrepen, voor snelle en eenvoudige analytics. Bij deze integratie zijn geen complexe processen of inventarisaties nodig, hetgeen betekent dat klanten snel belangrijke data naar een cluster kunnen migreren, waarbij de integratie en herkomst van de data worden behouden.

Capaciteit
"Onze verbonden dataplatforms vormen het hart van een moderne data-architectuur en klanten willen zoveel mogelijk van hun data in HDP onder beheer krijgen om hun capaciteit voor analytics te maximaliseren", zei Scott Gnau, chief technology officer, Hortonworks. "Wij zijn altijd op zoek naar manieren om de klantervaring te verbeteren, en dit partnerschap zal de kosten en tijd voor de implementatie van ETL in HDP verkleinen, terwijl de terugverdientijd voor geïntegreerde analytics wordt verkort."

"Enkele van de grootste internationale organisaties maken gebruik van Syncsort DMX-h voor veilige toegang tot data van het mainframe of praktisch iedere andere databron, en integratie in Hadoop, op locatie of in de cloud, zei Tendü Yogurtçu, general manager van de Big Data-activiteiten van Syncsort. "Wij kijken erg uit naar een uitbreiding van onze relatie met Hortonworks om op een eenvoudige wijze data in ieder formaat naar HDP te brengen, zodat onze gezamenlijke klanten meer inzicht kunnen verwerven en de flexibiliteit van hun bedrijf kunnen vergroten."

Hortonworks begint in het tweede kwartaal van 2016 met de wederverkoop van Syncsort DMX-h. Meer informatie over het samenwerkingsverband tussen Hortonworks en Syncsort: www.hortonworks.com

Tags:

ETL, Hadoop

Company:

Hortonworks

Partners