18-11-2015

SAP introduceert nieuwe clouddiensten en update voor SAP S/4HANA

Deel dit bericht

SAP heeft zijn cloudportfolio uitgebreid met nieuwe clouddiensten, waaronder een cloudvariant van het responsive app-framework SAP Fiori en het nieuwe SAP Vehicles Network. Daarnaast heeft het technologiebedrijf een update uitgebracht voor haar business suite SAP S/4HANA om digitale transformaties te bewerkstelligen.

Cloudeditie SAP Fiori en mobile services
De cloudeditie van SAP Fiori in combinatie met Fiori Mobile Services maakt de uitrol en het gebruik van mobiele apps sneller, veiliger en eenvoudiger. Bovendien kunnen organisaties hun mobiele apps uitrollen op de manier die het beste past bij hun situatie, zowel on-premise als in de cloud.
• Eindgebruikers krijgen eenvoudiger toegang tot informatie, processen en systemen via SAP Fiori-apps met een consumentenachtige gebruikersinterface die de productiviteit bevordert.
• Beheerders kunnen de gehele lifecycle van een app beheren: van het ontwerp, de ontwikkeling en de uitrol tot het monitoren en ondersteunen. Bovendien krijgen zij sneller inzicht in de adoptie van de apps en hebben zij dankzij gebruiksvriendelijke wizards minder training nodig.
• Ontwikkelaars kunnen zich volledig focussen op het ontwikkelen van platformen, hybride apps en kunnen geavanceerde mobiele kwaliteiten eenvoudiger bedienen. Denk hierbij aan offline toegang tot data en apparaatspecifieke functionaliteit. De ontwikkelomgeving (IDE) is webgebaseerd, waardoor deze niet geïnstalleerd hoeft te worden.

Met de cloudeditie van SAP Fiori kunnen organisaties eenvoudig apps uitrollen ter ondersteuning van de on-premise-oplossing SAP Business Suite. SAP gaat hierbij standaardapps leveren voor diverse branches als HR, retail en CRM. Denk aan self-servicing apps voor medewerkers en apps waarmee managers goedkeuring kunnen geven.

SAP Vehicles Network
SAP Vehicles Network is een totaalplatform voor het verlenen van autodiensten. De oplossing is gericht op aanbieders van mobiele betaaldiensten, automotive bedrijven en mobiele app-aanbieders. Deelnemende partners kunnen via SAP Vehicles Network eenvoudig diensten aan de consument aanbieden. Denk daarbij aan afrekenmogelijkheden bij benzinestations en parkeergarages.

De dienst kwam al eerder beschikbaar in de Verenigde Staten. Wat Europese parkeergarages betreft zijn momenteel EasyPark, ParkCloud en OPG Center-Parking aangesloten bij het netwerk. Ook Samsung Pay werkt met SAP Vehicles Network voor het aanbieden van een naadloze betaalervaring bij benzinestations.

Update voor SAP S/4HANA
SAP heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd in de nieuwe, voor SAP HANA geoptimaliseerde business suite SAP S/4HANA. Met deze 'digital core' kunnen organisaties hun digitale transformaties bewerkstellingen binnen onder meer finance, sales, dienstverlening, marketing, procurement, industrie, supply chain, asset management en HR.
De belangrijkste noviteiten zijn onder andere:
• Nieuwe cockpits voor crediteuren en debiteuren;
• Een vereenvoudigd datamodel voor voorraadbeheer voor het real-time verwerken van grote volumes;
• Real-time inzicht in voorraad- en materiaalstromen;
• Eenvoudigere simulaties met supply-alternatieven;
• Standaard integratie met het Ariba-netwerk;
• Gestroomlijnde materiaalstromen voor interne benodigdheden;
• Nieuwe sales-cockpit voor orderverwerking.

Tags:

Hana

Company:

SAP

Partners