20-10-2015

EnterpriseDB leider in Gartner's Magic Quadrant voor Operational Database Management Systems 2015

Deel dit bericht

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, is opnieuw opgenomen in het Leaders Quadrant van Gartner's Magic Quadrant for Operational Database Management Systems 2015.

Dit is het tweede jaar op rij dat EnterpriseDB door Gartner is gepositioneerd in het Leaders Quadrant van deze invloedrijke jaarlijkse evaluatie van leveranciers van operationele databasemanagementsystemen. EDB ziet deze erkenning als een bewijs dat het bedrijf een toonaangevende leverancier is van open source-gebaseerde Postgres-producten en -diensten, en is uitgegroeid tot een dominante speler in de databasemarkt.

EnterpriseDB en Postgres
De combinatie van de open source Postgres-database en EnterpriseDB biedt organisaties de juiste middelen om zich los te maken van propriëtaire database-oplossingen.
“De markt heeft gesproken. Ontwikkelaars, architecten, DBA’s en nu ook CIO’s en CFO’s hebben hun voorkeur en duidelijke behoefte uitgesproken dat ze open source databaseoplossingen nodig hebben voor hun applicaties. Wij beschouwen onze blijvende positie in het Gartner Magic Quadrant als een bevestiging van de omvang van deze transformatie. EDB Postgres is de beste open source relationele database als je van de kostenpost van de grote propriëtaire leveranciers af wilt komen,” zegt Ed Boyajian, CEO van EnterpriseDB.
“Open-source relationele DBMS (RDBMS) zijn volwassen geworden en kunnen tegenwoordig door informatieleiders, DBA's en applicatieontwikkelingmanagement beschouwd worden als de standaard infrastructuurkeuze voor een grote meerderheid van de nieuwe zakelijke applicaties,” stelt Gartner in het rapport The State Open-Source RDBMS, 2015.”

EnterpriseDB heeft 87 van de Fortune 500 onder zijn klanten en voldoet aan de behoeften van internationale bedrijven in Noord-Amerika, Europa en in Azië. EDB heeft klanten in sectoren als financiële dienstverlening, industrie, gezondheidszorg, evenals landelijke, provinciale en lokale overheden.
 
Onderscheidende kenmerken
• Continue verbeteringen aan de core Postgres-technologie, op het gebied van performance, schaalbaarheid en beveiliging. Dit stelt bedrijven in staat applicaties breder in te zetten en te innoveren.
• De EDB Postgres Management, Integration en Migration Suites ondersteunen replicatie, hoge beschikbaarheid, database-monitoring en -beheer, en data-integratie om beter aan de behoeften van bedrijfskritische enterprise-applicaties te kunnen voldoen.
• DBMS-convergentie om traditionele gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde datatypes te ondersteunen, waarmee de behoefte aan het implementeren van dure, eenmalige NoSQL datasilo's verminderd kan worden.
• Een snel groeiend ecosysteem van hardware-, ISV- en systeemintegratiepartners ondersteunen EDB Postgres-oplossingen.
• EDB's complete suite van training, services en support, zorgt voor een succesvolle adoptie van Postgres en helpt bij de migratie van workloads van traditionele databases.

Partners