05-08-2015

De opkomst van de Chief Data Officer

Deel dit bericht

Experian Data Quality, leverancier van software en diensten omtrent datakwaliteit, heeft een nieuw onderzoek geplubliceerd over de opkomst van een nieuwe functietitel: de Chief Data Officer.

De groeiende vraag naar deze functie komt voort uit een toenemend belang van hoge datakwaliteit. Uit de interviews van meer dan 250 CIO’s en CDO’s van grote organisaties in de V.S. blijkt dat data voolgens hun van groot belang is, maar dat deze voor hun gevoel nog lang niet volledig benut wordt. Vijfennegentig procent gelooft dat data de bedrijfsvoering van hun organisatie aan het veranderen is.

Om het meest uit de beschikbare data te kunnen halen, wordt er steeds vaker een CDO neergezet in een bedrijf. Uit de statistieken van het onderzoek blijkt het volgende:

  • Drieënzestig procent van de organisaties zonder CDO zouden graag een CDO hebben in de toekomst;
  • Het creëren van de CDO functie wordt gestimuleerd door drie factoren: de vraag naar een standaard aanpak bij door data gestuurde projecten, de groeiende kosten door de lage kwaliteit van data en de toename in regels en wetten omtrent datagebruik;
  • Zeventig procent van de ondervraagden zagen de CDO als een “betrouwbare adviseur” van data voor de gehele organisatie.

Het volledige whitepaper is te downloaden via deze link.

Partners