29-12-2014

Top 10 evenementen in 2014

Deel dit bericht

Net als in 2013 bleef het aantal evenementen in de ICT-branche toenemen. Dit geeft aan dat de dynamiek terug is in de branche. Executive People was bij veel evenementen aanwezig voor het maken van verslagen en reportages. Hieronder een overzicht van de tien belangrijkste en populairste eventvideo's die in 2014 geplaatst zijn op Executive People.

 

1. Recordopkomst Nederland bij Gartner Symposium/ITXpo

Ook dit jaar vond in Barcelona weer Gartner Symposium/ITXpo plaats. Dit jaar waren uit de Benelux, waarvan Nederland het grootste deel uitmaakt, 740 deelnemers aanwezig op een totaal van ruim 5.000 bezoekers. Zestig procent van hen was CIO. Tijdens de keynote kregen zij de laatste trends, cijfers en ontwikkelingen in de ICT-branche voorgeschoteld. Het team van Executive People sprak hierover met Marc Swartjes, Regional Vice President Benelux.

 

2. Salesforce neemt San Francisco over

De Super Bowl van Cloud Computing, zo noemt Salesforce zelf zonder enige bescheidenheid hun jaarlijkse evenement Dreamforce. En niet geheel onterecht, want het is zonder meer het grootste IT-evenement ter wereld. 130.000 deelnemers uit 91 landen, een consumptie van meer dan 15.000 liter koffie,een boost voor de lokale economie van honderd miljoen dollar en meer dan tweeduizend sprekers verdeeld over achttien locaties. Er is geen ontkomen aan, Dreamforce is deze week niet over het hoofd te zien in Downtown San Francisco. Het succes van Salesforce symboliseert het nieuwe optimisme in de IT, èn de brede acceptatie van cloud-gebaseerde software.

 

3. Dutch IT Society Event succesvol verlopen

Het Dutch IT Society Event, dat woensdagmiddag 3 september voor het eerst werd gehouden bij kasteel Cammingha in Bunnik, is goed verlopen. Tijdens dit unieke netwerkevent, kwamen ruim 350 beslissers uit de gehele IT-branche samen om te netwerken. Het evenement werd georganiseerd door Dutch IT-channel en Executive-People en werd mede mogelijk gemaakt door Protinus IT en Computer Profile. Tijdens het evenement werden awards uitgereikt aan DHPA en SSC-ICT. Bekijk de video’s om een impressie te krijgen van het event.

 

4. Reportage: 'Optimisme is terug in de IT'

Organisaties kijken weer serieus naar investeringen in IT. Met name cloud, mobility, storage, convergence en software defined zijn zaken waar veel vragen over leven. Dit blijkt uit een rondgang van Executive People bij grote IT-leveranciers tijdens de gecombineerde beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event in Utrecht.

 

5. Video: ServiceNow exponent van nieuwe Tech Boom

De hypergroei van ServiceNow, 27 kwartalen onafgebroken groei met meer dan tachtig procent, maakt het dè exponent bij uitstek van de nieuwe Tech Boom. Niet voor niets was San Francisco, hart van de Bay Area, het toneel voor Knowledge 14. Executive People maakte aan de vooravond van Knowledge 14 deze reportage over ServiceNow en het effect van de Tech Boom op San Francisco.

 

6. De uitdagingen van de hostingsector

De Nederlandse hostingmarkt is succesvol, maar door het grote aantal verschillende aanbieders ook onoverzichtelijk voor klanten. Met name kleine en middelgrote bedrijven zien door de bomen het bos soms niet meer. Hier zou de branche de gebruikers wat meer duidelijkeheid kunnen verschaffen. Dit is een van de uitdagingen voor de hostingsetor die voortkomt uit een rondje langs deelnemers aan de DHPA Tech Day door het team van Executive People.

 

7. Reportage Management & IT Symposium 2014

In Het Spant in Bussum vond het tweede Management & IT Symposium plaats. Executive People was als mediapartner aanwezig bij dit evenement. Het evenement bundelt onder het thema co-create de jaarlijkse bijeenkomsten van de grote toonaangevende IT-vakverenigingen Agile Consortium, ASL BiSL Foundation, BPM Forum, itSMF, Ngi, KIVI NIRIA en bITa-center. In deze reportage komen onder meer aan het woord. Herman van Bolhuis,,bITa Center; Frits Bussemaker, CIONET; Jerry Luftman, Professor & Managing Director Global Institute for IT Management; Lysander Destellirer, CIO Europeesche Verzekeringen en Jan-Willem Boerhout, Rituals.

 

8. Terugblik op MWC 2014

Terugblik op het Mobile World Congress 2014, dat tussen 23 en 27 februari 2014 werd gehouden in Barcelona, inclusief een impressie van het Dutch Mobile Networking Event. Aan het woord komen onder anderen Marco Comastri, President and GM CA Technologies EMEA; Xavier Ormazabal, Senior director, head of UK Marketing Salesforce.com; Danny Frietman, Initiatiefnemer DMNE en Cornelis van Rij, de Nederlandse ambassadeur in Spanje.

 

9. Video IBM Pulse 2014: 'Cloud wordt hybride en dynamisch'

IBM toonde op Pulse 2014 de toekomst van cloud. Executive People sprak met een aantal deelnemers over de reeks aankondigingen rond het cloud-portfolio van IBM. Aan het woord komen IBM-klant Will Otten van De Nederlandsche Bank, IBM-klant Martijn van Zoeren van Dutch Cloud en Peter van den Muijsenberg van IBM-partner SLTN.

 

10. Video ICT Spring 2014

Tijdens ICT Spring Europe 2014 werden onder meer de Europese ICT Awards zijn uitgereikt. Tijdens een galadiner met vijfhonderd gasten in het congrescentrum Luxembourg-Kirchberg werden drie awards uitgereikt: European CIO of the Year (Taavi Kotka), European ICT innovation of the Year (Telerik), and European startup of the Year (eProseed). Taavi Kotka, die de titel European CIO of the Year kreeg van de organisatie, is de Rijks-CIO van Estland.

Executive People was als mediapartner van dit evenement aanwezig en maakte een videoreportage met onder meer Xavier Bettel, minister-president van Luxemburg, Leon Schumacher voormalig CIO van Mittal Steel en Novartis, en Kamel Amroune, de initiatiefnemer van ICT Spring 2014.

Partners