08-05-2023

DataStax biedt Luna ML ondersteuningsdienst

Deel dit bericht

DataStax heeft de lancering aangekondigd van Luna ML, een ondersteuningsservice voor Kaskada Open Source, de unified event processing engine voor real-time machine learning (ML). Luna ML ondersteunt klanten met open source event processing voor ML, dat gebruikers in staat stelt om Kaskada in te zetten met professionele ondersteuning door DataStax.

DataStax kondigde de overname van Kaskada aan in januari 2023 en gaf de Kaskada-code in maart vrij onder open source (beschikbaar in de GitHub-repository onder de Apache 2.0-licentie), waardoor klanten beschikken over open mogelijkheden die ideaal zijn voor realtime AI- en ML-toepassingen. Naarmate de belangstelling en de use cases van Kaskada Open Source zich ontwikkelen, zal de DataStax Luna ML support service gebruikers de begeleiding bieden die nodig is om de Kaskada technologie met vertrouwen in te zetten.

Volgens Gartner zal tegen 2027 meer dan 90 procent van de nieuwe softwaretoepassingen die in het bedrijfsleven worden ontwikkeld ML-modellen of -diensten bevatten. Van bedrijven wordt verwacht dat ze AI- en ML-technologieën inzetten om hun product te voeden en geïnformeerde en impactvolle klantervaringen te bieden. Uit een recent onderzoek van DataStax blijkt dat 87 procent van de consumenten relevante aanbevelingen als zeer waardevol beschouwt en meer dan de helft van de respondenten beweert dat AI-aanbevelingen het vertrouwen in en de loyaliteit van merken vergroten. Een strategische AI-implementatie op basis van real-time gegevens is essentieel voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze concurrerend blijven.

"Het toevoegen van een open source-component aan een ML-platform dat experimenteer- en productieomgevingen ondersteunt, kan complex zijn", zegt Davor Bonaci, chief technology officer en executive vice president bij Datastax. "Met Luna ML kunnen klanten vol vertrouwen stappen zetten naar de implementatie van een real-time AI-platform en Kaskada Open Source inzetten met het voordeel van de ondersteuning van de Kaskada-experts bij DataStax."

Partners