10-12-2012

CIO wil meer invloed op business strategie

Deel dit bericht


Een nieuwe uitdaging is de belangrijkste motivatie van CIO’s om een andere baan te zoeken. 34 procent van de CIO’s zegt dat dit de hoofdreden is om van baan te wisselen. De tweede reden is dat ze meer invloed uit willen oefenen op de business strategie van de organisatie (28 procent). Dat blijkt uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash, een internationale Professional Recruitment en Outsourcing dienstverlener.

Het onderzoek gaat uitgebreid in op de carrièrewensen van CIO’s wereldwijd. Het blijkt dat 82 procent van de CIO’s tevreden is binnen zijn of haar huidige rol, maar dat één op de vijf zich wel actief oriënteert op een nieuwe functie. 14 procent van de CIO’s geeft aan de functie van CEO te ambiëren en 15 procent gaat voor de rol van COO.

Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “Hoewel de salarissen van veel CIO’s vanwege de crisis bevroren of zelfs gedaald zijn, blijkt toch dat 82 procent tevreden is binnen zijn of haar huidige functie. Het salaris komt dan ook nauwelijks als argument naar voren wanneer CIO’s op zoek zijn naar een nieuwe baan. De meeste CIO’s vinden een nieuwe uitdaging en meer invloed uitoefenen op de business strategie het meest belangrijk. Willen organisaties hun topmensen binnenboord houden, dan is dit een belangrijke factor om rekening mee te houden.”Partners