06-08-2014

Vraag naar IT professionals groeit

Deel dit bericht


Door de grotere economische stabiliteit en het groeiende ondernemersvertrouwen is er over de gehele linie een toenemende vraag naar kandidaten. Dit blijkt uit de European Job Index van Robert Walters, dat elk kwartaal de vacaturevolumes vergelijkt in verschillende vakgebieden. Het aantal geadverteerde vacatures in Q2 steeg met 6% in vergelijking met Q1. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar was er een stijging van 13%, wat wijst op een verder herstel van de arbeidsmarkt.

ICT, qua advertentievolume een van de grootste sectoren, zag in het tweede kwartaal een groei van 5% en een stijging van 28% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze stijging is toe te schrijven aan investeringen in ICT-projecten voor business intelligence, het implementeren van nieuwe CRM-systemen en het outsourcen van interne ICT-systemen, waarmee de sector kan anticiperen op groei.
Bij retail en productie was er sinds het eerste kwartaal dit jaar respectievelijk een stijging van 28% en 13% van het aantal personeelsadvertenties. Beide sectoren zijn erg gevoelig voor economische veranderingen en de toenemende vraag naar talent was een bemoedigend teken van groeiend ondernemersvertrouwen.

Ook de zakelijke dienstverlening zag dit kwartaal een groei in het aantal geadverteerde vacatures, aangezien bedrijven met vertrouwen naar de toekomst kijken. In Q2 steeg het aantal geadverteerde marketingvacatures met 9% en nam het aantal personeelsadvertenties voor HR met 6% toe. Na een groei in Q1 bleef de vraag naar accounting en finance relatief stabiel met met 2% groei.

Rob Vermaak, Managing Director van Robert Walters Benelux: “De toegenomen productiviteit vertaalt zich duidelijk in een opleving van activiteiten in een aantal belangrijke sectoren, met name bij IT, productie, supply chain, HR en marketing. Daarnaast zien we ook een grote vraag naar professionals in de sectoren rond FMCG en is er in alle branches vraag naar professionals voor ondersteunende functies.”

Partners