26-09-2022

Honeywell lanceert Data Center Suite

Deel dit bericht

Honeywell lanceert Data Center Suite. Dit portfolio resultaatgerichte software-oplossingen helpt beheerders en eigenaren van datacenters bij het optimaliseren van uptime, productiviteit van werknemers, onderhoud van belangrijke activa en operationele kosten. Ook zorgen de oplossingen voor een beter inzicht in KPI's op het gebied van duurzaamheid.

Datacenters spelen een steeds belangrijkere rol binnen de wereldwijde economische productiviteit. Op kleinere schaal ondersteunen ze de gemakken van het dagelijks leven, van werken op afstand tot online winkelen. Door het digitaliseren, samenvoegen en analyseren van aparte systemen biedt Honeywell Data Center Suite beheerders op locatie meer informatie om de bedrijfsefficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen. Op basis van de open software-architectuur Niagara Framework combineert de Suite gegevens van zowel operationele technologie als informatietechnologie. Hierdoor wordt de kennis van de bedrijfssituatie op zowel lokaal niveau, als op groepsniveau van de globale datacentergroep verbeterd. Daarnaast wordt onderhoud op basis van actuele omstandigheden mogelijk gemaakt om het risico van downtime en operationele kosten te verminderen.

De vraag naar datacenters neemt exponentieel toe: in april van dit jaar stond de teller al op 314 plannen voor nieuwe faciliteiten van hyperscale operators. Door de toenemende vraag zien beheerders van datacenters zich gedwongen om steeds méér te realiseren met mínder middelen. Dit terwijl de druk om de uptime te verbeteren, de kosten te verlagen en het energieverbruik te minimaliseren, toeneemt. Gebruiksvriendelijke tools die de processen automatiseren, verkleinen de kans op menselijke fouten. Deze fouten veroorzaakten de afgelopen drie jaar bij 40 procent van de door het Uptime Institute onderzochte organisaties grote uitval, vaak als gevolg van het niet navolgen of ontoereikend zijn van procedures. Naast het voorkomen van menselijke fouten, kan de Suite ook de algehele efficiëntie van het datacenter helpen verbeteren.

Data Center Manager
De tools van Honeywell Data Center Suite omvat onder andere Data Center Manager, waardoor beheerders tot op locatieniveau in een overzichtelijk dashboard inzicht verkrijgen in zowel OT-gegevens (belangrijke stroom- en koelvoorzieningen) als belangrijke IT-gegevens. De Data Center Manager maakt proactieve bescherming en beheer van belangrijke infrastructuur mogelijk aan de hand van deze OT- en IT-gegevens. De gegevens moesten voorheen handmatig worden verzameld uit losse systemen en vervolgens worden samengevoegd. Deze oplossing helpt operators bij het herkennen van de hoofdoorzaken van problemen, het beter managen van workflows, het verbeteren van reactietijden en het verminderen van het risico op menselijke fouten. Met een geoptimaliseerde gebruikerservaring waarmee de belasting van technici verminderd wordt, genereert de Data Center Manager proactief aanbevelingen die toegespitst zijn op de situatie ter plekke om zo de uptime beter te handhaven en de naleving van de SLA (Service Level Agreement) te verzekeren. Het geeft ook inzicht in het stroomverbruik en CO2 uitstoot.

Portfolio View
Daarnaast beschikt het pakket over Portfolio View. Dit stelt beheerders van datacenters in staat om via één tool toezicht te houden op zowel individuele locaties, als op het volledige, wereldwijde netwerk. Dit helpt hen datagestuurde beslissingen te nemen om hun doelstellingen op het gebied van uptime en duurzaamheid beter te realiseren. Zo wordt voor elke locatie een KPI-gebaseerde score gegenereerd met statistieken zoals uptime, belangrijke duurzaamheids-KPI's zoals effectiviteit van stroomverbruik (PUE), van koolstofverbruik (CUE) en van waterverbruik (WUE), maar ook van ruimte- en capaciteitsgebruik, en energieverbruik. Portfolio View genereert ook logboeken en rapportages om bijvoorbeeld het management op de hoogte te houden van de prestaties en trends die voor de hele datacentergroep gelden, maar ook van bijzonderheden op individuele locaties.

Forge Digitized Maintenance
Honeywell Forge Digitized Maintenance tot slot, een SaaS-oplossing, introduceert een op actuele omstandigheden gebaseerde onderhoudsstrategie om de eerste signalen van afwijkingen te detecteren, voordat deze resulteren in systeemuitval. Denk hierbij aan vroegtijdige probleemsignalering bij stroomvoorziening en koelsystemen. Het pakket kan facilitair managers helpen de uptime en veerkracht te verbeteren, de levensduur van activa te verlengen en de onderhouds- en energiekosten te verlagen. Geavanceerde analysemethoden voor probleemdetectie bieden gebruikers real-time informatie over de prestaties van activa, waarschuwingen vóór storingen en benchmarks voor zonetemperatuurregeling, beschikbaarheid, energieverbruik en prestaties van servicegevallen. Bovendien kan de op de cloud gebaseerde Maintenance-olossing worden gekoppeld aan hulpmiddelen voor gebouwbeheer op afstand, om zo nog meer resultaatgerichte SLA-prestaties te leveren.

Tags:

Datacenter, SaaS

Partners