29-03-2021

Amazon en Red Hat kondigen beschikbaarheid aan van OpenShift Service op AWS

Deel dit bericht

Amazon Web Services en Red Hat kondigen de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Service on AWS (ROSA). Dit is een nieuwe managed service die beschikbaar is via de AWS Console en die het voor Red Hat OpenShift klanten eenvoudiger maakt om containerized applicaties op AWS te bouwen, te schalen en te beheren.
 
Met ROSA kunnen klanten eenvoudiger Kubernetes-clusters creëren met behulp van de vertrouwde Red Hat OpenShift-console, -functies en -tooling zonder last te hebben van het handmatig moeten schalen en beheren van de onderliggende infrastructuur. ROSA stroomlijnt het verplaatsen van on-premises Red Hat OpenShift workloads naar AWS en biedt een strakkere integratie met andere AWS-diensten. Met ROSA krijgen klanten verder ook toegang tot Red Hat OpenShift met facturering en ondersteuning direct via AWS. Dit resulteert in de eenvoud van een single-vendor ervaring voor klanten die Red Hat OpenShift op AWS gebruiken. Er zijn vooraf geen investeringen nodig om ROSA te gebruiken. Klanten betalen alleen voor de containerclusters en gebruikte nodes.
 
Containers zijn populair gebleken bij AWS- en Red Hat-klanten omdat ze de snelheid van ontwikkelaars verhogen en de portabiliteit van applicaties verbeteren. Op dit moment biedt AWS het breedste scala aan containertechnologie in de cloud, waaronder Amazon Elastic Containers Service (ECS) voor klanten die de diepste integratie met AWS-diensten willen en Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) voor klanten die prioriteit geven aan het draaien van Kubernetes. AWS-klanten die de voorkeur geven aan een volledig serverloze ervaring met containers kunnen ook AWS Fargate gebruiken om containers te draaien zonder dat ze de onderliggende servers of clusters hoeven te beheren.

Pay-as-you-go prijsmodel
Veel klanten kiezen ervoor om Red Hat OpenShift clusters zelf te beheren op AWS. Hoewel de elasticiteit, schaalbaarheid en beveiliging van AWS erg populair zijn gebleken bij Red Hat OpenShift-klanten, vereist het zelf beheren van clusters extra inspanning en kosten. Daarnaast moeten klanten ook twee leverancierrelaties beheren voor ondersteuning en facturatie. Deze klanten vroegen om een door AWS beheerde dienst voor Red Hat OpenShift, die naadloos samenwerkt met andere AWS-diensten op schaal, en ondersteuning en facturatie integreert in de AWS-gebruikerservaring.
 
Met ROSA kunnen klanten snel en eenvoudig Kubernetes-clusters creëren met behulp van Red Hat OpenShift Application Programming Interfaces (API's) en tooling. Ook krijgen ze naadloos toegang tot het volledige spectrum aan AWS-services, allemaal vanuit de AWS-console. ROSA brengt elasticiteit en een pay-as-you-go prijsmodel naar Red Hat OpenShift via een nieuw Red Hat-abonnement dat de noodzaak voor complexe, meerjarige contracten wegneemt en klanten in staat stelt hun Red Hat OpenShift-gebruik in AWS af te stemmen op hun zakelijke behoeften. Met ROSA hebben klanten nu toegang tot een Red Hat OpenShift-abonnement met facturatie en ondersteuning, rechtstreeks via AWS. Hierbij wordt de eenvoud van een één-provider-ervaring geleverd en worden klanten bevrijd van de inkoop en operationele complexiteit van het beheren van twee afzonderlijke leverancierrelaties. Bovendien onderhoudt ROSA belangrijke compliance-validaties, waaronder SOC-2, ISO-27001 en PCI.

Partners