07-03-2023

Veeam presenteert Data Platform bestand tegen ransomware-aanvallen

Deel dit bericht

Veeam Software, aanbieder op het gebied van dataprotectie, kondigt haar Veeam Data Platform aan, een enkel platform dat meer geavanceerde gegevensbeveiliging, -herstel en hybride cloudmogelijkheden biedt dan ooit tevoren. Het Veeam Data Platform, dat ook Veeam Backup & Replication (VBR) v12 omvat, biedt veilige back-ups en snel en betrouwbaar herstel om bedrijven draaiende te houden.

Het brengt de functies van Veeam samen in een robuuste oplossing die wordt aangeboden in drie enterprise-grade edities voor het beschermen van cloud-, virtuele, fysieke SaaS- en Kubernetes-applicaties in complexe en groeiende IT-omgevingen. Daarnaast helpt het organisaties de uitdagingen van vandaag de dag te overwinnen, van storingen en fouten tot ransomware.

Het Veeam Data Platform voldoet aan de drie belangrijkste vereisten om een bedrijf draaiende te houden ten tijde van een incident: gegevensbeveiliging, gegevensherstel en gegevensvrijheid om overal back-ups te maken en gegevens te gebruiken zonder platform- of cloud-lock-in. De drie enterprise-grade edities binnen het Veeam Data Platform zijn: Foundation, Advanced en Premium. Alle edities bevatten Veeam's bekroonde VBR en Instant Recovery; de Advanced en Premium-edities bieden ook geavanceerde resiliency-functies, waaronder monitoring, analyse en herstel.

Volgens Danny Allan, CTO en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam, zijn organisaties kwetsbaarder dan ooit. "In de afgelopen twaalf maanden is 85% van de organisaties minstens één keer aangevallen; een stijging ten opzichte van 76% vorig jaar. We begrijpen dat IT-leiders het gevoel hebben dat ze niet voldoende beschermd zijn en aangezien IT-omgevingen steeds complexer en veeleisender worden, is het duidelijk dat moderne dataprotectie moet worden geïntegreerd in een allesomvattend cyberplan. Het Veeam Data Platform brengt het beste van Veeam’s oplossingen samen in één platform voor ongeëvenaarde beveiliging, betrouwbaar gegevensherstel en gegevensvrijheid. Het is ontworpen om onze klanten de keuze te geven om de oplossing te gebruiken die bij hun behoeften past."

Alle edities van het Veeam Data Platform maken gebruik van de nieuwste back-up- en hersteltechnologie van VBR v12. Nieuwe functionaliteiten zijn:
• Direct-to-object opslagback-ups: profiteer ten volle van de onbeperkte schaalbaarheid van on-premises objectopslag en opslag in de cloud zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Stuur back-ups rechtstreeks naar Veeam's ecosysteem van objectopslag-partners of maak rechtstreeks een back-up van uw edge-locaties naar objectopslag in de cloud.
• Betrouwbare immutability voor elke workload: zorg ervoor dat back-ups altijd kunnen worden hersteld met uitgebreide, enterprise-grade immutability-opties van vertrouwde leveranciers, waaronder on-premise object-, block- en file-opslag, beveiligde opslagplaatsen en deduplicerende opslagapparatuur, cloudobjectopslag en tape.
• Cyber resilient: maak een snelle reactie op ransomware-aanvallen mogelijk door alleen veilige gegevens te identificeren, te waarschuwen en te herstellen, middels onder andere automatisering en bewezen herstel-orkestratie voor alle workloads. Maak zero trust mogelijk met multi-factor authenticatie (MFA), wachtwoordloze serviceaccounts (gMSA) voor Windows en eenmalige inloggegevens voor Linux, en versterk de verdediging tegen cyberaanvallen met Kerberos- en IPv6-omgevingsondersteuning.
• Geoptimaliseerd voor de hybride cloud: bereik meer efficiëntie en beveiliging in de hybride cloud met immutable back-ups voor cloud-native AWS- en Microsoft Azure-workloads, nieuwe cloud-geïntegreerde agents voor lift-and-shift-workloads en uniforme cloudmonitoring en -rapportage.
• Ecosystem Excellence: Veeam Universal Storage API 2.0 en de nieuwe Smart Object Storage API bieden een nog meer toekomstbestendige manier voor bedrijfsschaalbaarheid en offsite veerkracht. De eerste partners die integreren met deze nieuwe API’s zijn Pure Storage, Scality en Object First.

De uitgebreide monitoring- en analyseoplossing van Veeam levert intelligente inzichten en zichtbaarheid binnen de nieuwe Veeam Data Platform Advanced- en Premium-edities om problemen te identificeren en op te lossen voordat deze ontstaan. Hierdoor wordt de hoogste bescherming van kritieke gegevens gegarandeerd. De nieuwste versie biedt nieuwe mogelijkheden en omvat ondersteuning voor nog meer Veeam-back-upoplossingen (inclusief Veeam Backup for Microsoft 365). Daarnaast omvatten nieuwe monitoring- en inzichtmogelijkheden rapportage over immutability en de dataprotectie-status voor multi-cloud. De nieuwe Premium Edition bevat daarnaast herstelorkestratie, een van de krachtigste tools om de hersteltijd te verkorten en vertrouwen te geven in de veerkracht van het bedrijf.

Ransomware Warranty
Als de go-to-partner op het gebied van ransomware-herstel, hanteert Veeam een meerlaagse benadering van ransomware, zodat bedrijven vertrouwen kunnen hebben in en voorbereid zijn op worst-case scenario's.Ransomware SWAT-team in - een team van beveiligingsexperts die zijn opgeleid in het herstel van gegevens - om te helpen na een aanval.

Partners