13-08-2020

The Data Agency versterkt positie door overname Invicta

Deel dit bericht

The Data Agency, bestaande uit de merken EDM, GeoMarktprofiel, Human Inference en LynqID, heeft de overname aangekondigd van Invicta, organisatie achter het Customer Data Platform Invenna. De overname ligt in lijn met de strategie van de groep, die vorige maand zijn bestaan aankondigde.
 
Volgens CEO Frank de Beun van The Data Agency is de overname de eerste stap van de groep. “Met de toevoeging van Invicta aan het portfolio van The Data Agency versterken wij onze positie op het gebied van database management.” Invicta is gespecialiseerd in datagedreven marketing en heeft jarenlange ervaring in het ontsluiten van (big) databronnen, het inzetten van artificial intelligence, het realiseren van een succesvolle customer journey en het vormgeven van een omnichannel strategie en omgeving.
 
Invicta is de organisatie achter het Customer Data Platform Invenna; een platform dat een actueel 360 graden klantbeeld samenstelt en beheert. “Het platform sluit naadloos aan op de propositie van LynqID en ligt in het verlengde van de propositie van Human Inference. Het verbindt de merken van The Data Agency. Met de komst van Invicta kunnen wij nog betere inzichten voor onze klanten realiseren,” vervolgt Frank de Beun. “Wij zijn er trots op toe te treden tot The Data Agency,” zegt CEO Pieter Hallewas van Invicta. “Invicta vormt een sterke toevoeging aan de groep en door de samenwerking met de andere merken kunnen we onze expertise verrijken en onze software versneld doorontwikkelen. Zowel de klanten van Invicta als de klanten van EDM, GeoMarktprofiel, Human Inference en LynqID kunnen direct profiteren van deze stap. Voor hen is het samenvoegen van de software, kennis en data die de groep vertegenwoordigt een logische stap naar de verdere integratie van echt datagedreven ondernemen."
 
De specialismen van The Data Agency
In juli heeft The Data Agency zich als nieuwe groep geformeerd, waarvan EDM, GeoMarktprofiel, Human Inference en LynqID onderdeel uitmaken. Technologie, data en analyse vormen de verbindende factoren tussen alle merken, maar ieder merk heeft zijn eigen specialisme. Zo spelen de software oplossingen van Human Inference een cruciale rol in compliance en Know Your Customer-processen van organisaties en overheidsinstanties; zij bewaken klantgegevens en creëren een Single Customer View. Het Customer Data Platform van LynqID combineert expertise, technologie en informatie tot één 360 graden klantbeeld en ondersteunt organisaties die cross-channel met klanten willen communiceren. EDM is gespecialiseerd in de creatie van de meest actuele en correcte klantendatabase, het samenstellen en inzetten van doelgroepen voor on- en offline klantenwerving en solide lead management. En GeoMarktprofiel helpt met betrouwbare landelijke segmentatie data en analyses een compleet en actueel beeld te geven van klanten en markten zodat organisaties betere, datagedreven beslissingen kunnen nemen.

Partners