27-05-2020

Salesforce stelt adviesraad samen om groei in EMEA-regio te ondersteunen

Deel dit bericht

Salesforce heeft de aanstelling van een adviesraad met internationale bedrijfsleiders aangekondigd, die het bedrijf strategisch zal begeleiden en ondersteunen in de expansiestrategie voor de EMEA-regio. Deze was het afgelopen jaar de snelst groeiende regio van Salesforce.

De nieuwe raad komt elk kwartaal samen en wordt geleid door voorzitter Alex Dayon. Alle leden van deze adviesraad gaven in het verleden leiding aan grote – internationale – bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder de verzekeringsbranche, de automobielindustrie, de modewereld en de technologiesector. Ze zitten ook nog als onafhankelijke bestuurders in de raden van bestuur van verschillende bedrijven. De inauguratievergadering van de adviesraad vindt begin juni 2020 plaats.

“Een beroep kunnen doen op de expertise van een adviesraad van zulk hoog niveau is voor ons essentieel nu we voor ongekende uitdagingen staan die onze wereld zullen hervormen“, zegt Gavin Patterson, voorzitter en CEO van Salesforce International. “De visie van de adviesraad is voor ons van essentieel belang terwijl we samen met onze klanten in heel EMEA werken aan hun herstel van de COVID-19-pandemie en hen voorbereiden op het nieuwe normaal.”

De negen leden van de adviesraad die benoemd zijn:
Stefan Heidenreich (vicevoorzitter), voormalig CEO van Beiersdorf AG.
Jayne-Anne Gadhia, voormalig CEO van Virgin Money; Oprichter en voorzitter van Snoop.
Ana García Fau, voorzitter van Finerge, SA en voormalig CEO Yell Publicidad SA
Harald Krüger, voormalig voorzitter en CEO van BMW AG
Peter Löscher, voormalig CEO van Siemens AG
Guillaume Pepy, voormalig voorzitter en CEO van de SNCF-groep
Francesco Trapani, voormalig CEO van Bulgari
Véronique Weill, General Manager van Publicis Groupe SA
Alexander Wynaendts, voormalig CEO en voorzitter van Aegon N.V.

Tags:

Data, Markt, CRM

Company:

Salesforce

Partners