17-03-2020

YTS biedt PSD2 API-dekking in bijna geheel Nederland

Deel dit bericht

Yolt Technology Services (YTS), open banking provider in Europa, biedt een bank API-dekking van meer dan 90 procent in Nederland. YTS biedt API-verbindingen met de belangrijkste banken van Nederland waaronder ING, Rabobank, ABN Amro, SNS Bank, Regio Bank, ASN Bank, Bunq en Revolut.

De meest recente connecties met bedrijven zoals Revolut betekenen dat YTS de meest actieve open banking service provider in het ecosysteem is met gemiddeld meer dan 14 miljoen API calls per week. Dit nieuws volgt op het succes in het Verenigd Koninkrijk waar YTS op dit moment 95 procent van de banken verbindt en bedrijven en consumenten in staat stelt om de kansen en ervaringen van open banking te ontsluiten. Op dit moment heeft YTS meer dan 500 miljoen API-calls gerealiseerd, grotendeels via Yolt, de toonaangevende smart money app. In lijn met de ambities van het bedrijf om de vooruitgang van de sector te stimuleren heeft YTS onlangs haar API opengesteld voor gelijkgestemde bedrijven die willen investeren in open banking-technologie en hun aanbod willen uitbreiden en hun dienstverlening willen personaliseren en optimaliseren.

Vanaf de introductie van de richtlijn heeft YTS het potentieel van Open Banking en PSD2 ingezien en werd zo de eerste TTP die met succes een open banking API-call tot stand bracht in 2018. Het bedrijf bouwt, beheert en onderhoudt nu account aggregation services (AIS), payment initiation services (PIS) en dataverrijking voor financiële instellingen en techbedrijven in Europa.

Dynamische oplossingen
YTS is beschikbaar in de meeste landen in Europa en maakt een snelle groei door met de invoering van open banking-technologie zoals API’s in Italië en Frankrijk en verwacht een vergelijkbare groei in andere EU-markten. YTS blijft haar aanbod uitbreiden door het ontwikkelen van dynamische oplossingen waaronder dataverrijking (data enrichment) en optimalisatie zoals category recognition en merchant recognition.

Leon Muis, Chief Business Officer bij Yolt Technology Services, is blij met de groeiende vraag naar PSD2 API-connecties in thuismarkt Nederland. “Dit toont aan dat bedrijven de voordelen van open banking ontdekken in een steeds concurrerender wordende markt. Met de Nederlandse API-connecties die nu volledig live staan voor onze Nederlandse klanten zijn we klaar om meer bedrijven in Nederland te helpen bij het investeren in de toekomst van open banking.”

Partners