29-04-2024

Altair neemt Cambridge Semantics over

Deel dit bericht

Altair heeft Cambridge Semantics overgenomen, leverancier van een schaalbaar platform met kennisgrafieken voor data-integratie en analyse, ontwikkeld op een geavanceerde grafische database-engine. Deze technologie helpt de creatie van kennisgrafieken te versnellen, waarbij het complexe web van gestructureerde en ongestructureerde bedrijfsdata wordt geïntegreerd in een overzichtelijke weergave.

De combinatie van Cambridge Semantics technologie voor het maken van kennisgrafieken met Altair’s tools voor data-analyse en data science biedt organisaties een sterke basis voor het bouwen van geavanceerde analytics-ecosystemen die kunstmatige intelligentie (AI) toevoegen aan hun bedrijfsvoering. De technologieën van Cambridge Semantics worden geïntegreerd in het Altair RapidMiner-platform. Daardoor worden kennisgrafieken, databeheer, datavirtualisatie en data- discovery toegevoegd aan de bestaande functies voor datavoorbereiding, ETL, data science, Business Intelligence, MLOps, workload management en orkestratie.

Cambridge Semantics is in 2007 opgericht door een innovatie- en engineeringteam van IBM's Advanced Technology Group. Zij hadden de visie dat semantische grafische datamodellen een transformationele technologie was, voorbestemd om organisaties te helpen hun data veel beter te exploiteren. Voor inzichtelijke analyses en het onthullen van nieuwe inzichten en het mogelijk maken van strategisch belangrijke concurrentiedifferentiatie. Dat team was van groot belang voor de ontwikkeling van de datawarehouses IBM Netezza en Amazon Redshift en vertegenwoordigt momenteel een van de grootste expertgroepen op het gebied van kennisgrafieken ter wereld.

Kennisgrafieken bieden zakelijke context
“Kennisgrafieken zijn belangrijke onderdelen van datacollecties. Ze brengen de juiste data op het juiste moment in de juiste handen. Wij geloven dat Cambridge Semantics de snelste en meest schaalbare kennisgrafieken biedt aan organisaties met grote datavolumes en diepgaande vragen”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Tevens zijn kennisgrafieken belangrijk voor succesvolle generatieve AI-toepassingen, omdat ze de zakelijke context bieden die nodig is om generatieve AI-modellen te onderbouwen, hallucinaties te elimineren en de reactiekwaliteit dramatisch te verbeteren.”

“De toetreding tot Altair is een natuurlijke transitie voor Cambridge Semantics, omdat we ernaar streven het tempo van onze technologie-adoptie te versnellen”, aldus Charles Pieper, voorzitter en CEO van Cambridge Semantics. “Cambridge Semantics is van oudsher succesvol bij de Fortune 500-overheids-, defensie-, biowetenschappen- en productieorganisaties. Cambridge Semantics naar het brede klantenbestand van Altair brengen via het businessmodel van Altair Units, en dit integreren in Altair RapidMiner, is een kansrijk vooruitzicht voor ons en onze klanten.”

Partners