09-01-2020

Diamanti kondigt Software Release 2.3 aan

Deel dit bericht

In alle bedrijfstakken willen bedrijven hun infrastructuur op een containergebaseerd platform beheren. Het runnen van Kubernetes en containers is echter geen gemakkelijke taak. Het Diamanti Enterprise Kubernetes-platform maakt dit turnkey en productiekwaliteit met de levering van een speciaal gebouwd, volledig geïntegreerde Kubernetes-platform met hardware-offload, high-speed NVMe-schijven en container-granular quality-of-service (QoS). Diamanti heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Diamanti softwareversie 2.3.

Versie 2.3 voegt ondersteuning toe voor upstream Kubernetes versie 1.15, samen met verbeteringen op het gebied van opslag, netwerken, beveiliging en platformen. Nieuw in Diamanti Software Release 2.3 is:

Kubernetes 1.15
Kubernetes 1.15 biedt een overvloed aan verbeteringen zoals CoreDNS en Container Storage Interface (CSI). Raadpleeg de Kubernetes-website voor meer informatie over Kubernetes 1.15.

Virtueel overlay-netwerk
Voor verbeterde netwerkschaalbaarheid ondersteunt versie 2.3 nu een virtueel overlay-netwerk. Hierdoor kunnen Kubernetes-systeembeheerders een virtueel netwerk op een fysiek netwerk draaien en is het niet meer nodig om per pod een uniek adresseerbaar openbaar IP-adres te hebben.

Instant volumeherstel naar elk snapshot
Diamanti-softwareversie 2.3 verbetert databescherming en disaster recovery door onmiddellijk volumeherstel naar elk snapshot te ondersteunen. Hierdoor kan een volume onmiddellijk worden hersteld naar een momentopname van een eerder tijdstip en wordt het tijdrovende maken van datakopieën geëlimineerd.

Interface interface voor containeropslag
Versie 2.3 voegt ondersteuning voor Container Storage Interface (CSI) stuurprogramma's toe om te integreren met Kubernetes voor alle volumegerelateerde bewerkingen. CSI biedt een standaardmechanisme om opslag bloot te stellen aan de containertoepassingen. Diamanti CSI-stuurprogramma biedt ondersteuning voor dynamische volumevoorziening, volumebeheer voor toepassingen met attach/detach operaties, volume-uitbreiding en het maken en verwijderen van een snapshot.

Raw blockvolume
Met de ondersteuning voor CSI-plug-ins voegt Diamanti-softwareversie 2.3 ondersteuning toe voor raw blockvolume. Naarmate het gebruik van stateful applicaties zoals databases vaker voorkomt bij Kubernetes, is de behoefte aan raw blockvolume zeer kritisch geworden.

Verbeteringen in de beschikbaarheidzone
Beschikbaarheidzones bieden de flexibiliteit om productietoepassingen en -bronnen op een zeer beschikbare, veerkrachtige, fouttolerante en schaalbare manier in te zetten. Voor een multi-zone cluster waar mogelijk niet alle zones dezelfde configuratie hebben, kunnen Kubernetes-mastership en/of -opslagvolumes worden beperkt tot een subset van de beschikbaarheidzones.

Meer informatie: Diamanti

Partners