11-12-2019

EnterpriseDB kondigt Postgres Platform 12 aan

Deel dit bericht

EnterpriseDB heeft de algemene beschikbaarheid van haar EDB Postgres Platform 12 aangekondigd. Deze versie bevat updates van het vlaggenschip database management systeem en tools van het bedrijf. Deze bieden schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en disaster recovery die voortbouwen op de mogelijkheden van PostgreSQL 12.

Postgres 12 verbetert de prestaties voor gepartitioneerde tabellen en ondersteuning voor standaard SQL- en JSON-path expressions. EDB Postgres Advanced Server 12 (EPAS) database bouwt voort op deze functies met:
- Een geautomatiseerde intervalpartitioneringsfunctie die het mogelijk maakt om de toegang tot grote gegevensvolumes te versnellen voor analyse. De partitioneringsfunctie kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het analyseren van tijdreeksgegevens voor fraudedetectie.
- Certificering met andere managementtools, zoals Veritas NetBackup, waardoor klanten meer keuze hebben bij selectie van een backup tool in combinatie met EPAS.

Platform- en hulpprogramma-updates
EDB Postgres Kubernetes Operator voegt ondersteuning toe voor EDB Postgres Advanced Server 12, die de configuratie van de database automatiseert. Hierdoor wordt het ontwikkelen en schalen op Kubernetes sneller voor ontwikkelaars en DevOps-teams. De operator is onderdeel van EDB Postgres op Kubernetes, dat hoge beschikbaarheid en disaster recovery biedt, verpakt in Docker-containers. EDB Postgres Enterprise Manager biedt nu een verbeterde grafische gebruikersinterface om back-ups te configureren, plannen en herstellen, en verder een nieuwe job scheduler en een nieuw dashboard waarmee beheerders meerdere Postgres-databases kunnen beheren.

De gratis online service EDB Postgres Migration Portal tenslotte, automatiseert het proces van het verplaatsen van Oracle-databases naar het EDB Postgres-platform. Deze update heeft een nieuw schemabeoordelingssoftware die de tijd verkort die nodig is om objecten en gegevenstypen handmatig in kaart te brengen. De structuur van de database, zoals gedefinieerd door de Data Definition Language (DDL), kan vervolgens worden geƫxporteerd van Oracle naar EDB Postgres.

Partners