02-08-2019

Salesforce rondt overname van Tableau af

Deel dit bericht

Salesforce heeft aangekondigd dat het bedrijf de acquisitie van Tableau Software heeft voltooid. Met Tableau positioneert Salesforce zich om een grotere rol te spelen bij het stimuleren van digitale transformatie.

Met Customer 360 biedt Salesforce organisaties een compleet beeld van hun klanten op elk contactpunt. Salesforce pionierde met AI voor CRM met Salesforce Einstein en levert AI-aangedreven analyses voor verkoop, service, marketing, commerce en meer. Tableau pionierde met self-service analytics met een intuïtief analyseplatform dat gebruikers van elk niveau in staat stelt om met data te werken.

Volgens Salesforce zal het aanbod van Tableau Salesforce Customer 360 sterker dan ooit maken en samen met Einstein Salesforce in staat stellen een compleet AI-aangedreven analyseplatform aan te bieden. Tableau zal onafhankelijk opereren onder het merk Tableau met een voortdurende focus op missie, klanten en gemeenschap. CEO Adam Selipsky en het huidige leiderschapsteam blijven aan het roer van Tableau. Salesforce heeft 15,7 miljard dollar voor Tableau betaald, en daarmee is deze overname voor Salesforce de grootste ooit.

Partners