04-07-2019

EnterpriseDB overgenomen door Great Hill Partners

Deel dit bericht

EnterpriseDB heeft aangekondigd dat het is overgenomen door private equity-onderneming Great Hill Partners. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Met meer dan 4000 internationale klanten is EnterpriseDB de topontwikkelaar van enterprise Postgres-software. Klanten gebruiken EnterpriseDB-software voor grootschalige transactieverwerking, klantanalyses, datawarehousing en webgebaseerde applicaties. Het portfolio met multi-cloud en on-premises Postgres-performance, schaalbaarheid, beveiliging, managementtools en Oracle-databasecompatibiliteit hebben bijgedragen aan een verbluffende marktgroei van Postgres binnen ondernemingen. EnterpriseDB is het afgelopen jaar met meer dan 40 procent gegroeid en heeft 37 achtereenvolgende kwartalen van abonnementsgroei doorgemaakt.

Explosieve groei
De overname komt volgens Ed Boyajian, president en CEO van EnterpriseDB, op een moment dat de Postgres-markt explodeert. "Met het team van Great Hill hebben we een partner die ons kan helpen onze groei te versnellen door nieuwe diensten en technologische innovatie te leveren aan de Postgres-gebruikersgemeenschap."
"Ed en zijn team hebben EnterpriseDB omgebouwd tot een duidelijke innovator en toonaangevende leverancier van een hoogwaardig en flexibel Postgres databasebeheerplatform voor veeleisende bedrijven," aldus Drew Loucks, principal bij Great Hill Partners. "Nu ondernemingen naar open source databasebeheersystemen en multi-cloudimplementaties verschuiven, staat EnterpriseDB klaar om explosieve groei te ervaren en we zijn verheugd om samen te werken met het team om deze waarde te ontgrendelen", zegt Derek Schoettle, operationele partner, Great Hill Partners.

Michael Stonebraker
EnterpriseDB heeft aangekondigd dat Andy Palmer zal toetreden tot de Raad van Bestuur. Palmer is founding investor, bestuurslid of adviseur geweest van meer dan 50 datagerelateerde startup bedrijven in de technologie, gezondheidszorg en life sciences sectoren.
EnterpriseDB kondigde ook aan dat Michael Stonebraker, een pionier in databasetechnologie en de oorspronkelijke architect van wat nu Postgres is, als technisch adviseur van het bedrijf zal dienen.

Partners