11-04-2019

Guido van der Kolk wint GIS Pro Award

Deel dit bericht

Guido van der Kok, senior adviseur geo-informatisering van waterschap Hollandse Delta, heeft de GIS Pro Award gewonnen. De uitreiking ervan vond plaats tijdens de Esri GIS Tech 2019 door Joris Bak van Esri Nederland. Deze award is een waardering voor de manier waarop Van der Kolk al jarenlang zijn kennis en expertise op het gebied van geo-informatie inzet.

Esri Nederland heeft de GIS Pro Award in het leven geroepen om GIS-professionals die een voortrekkersrol innemen, binnen de eigen organisatie en daarbuiten, een blijk van waardering te geven. Adviseur Guido van der Kolk werkt al jaren binnen waterschap Hollandse Delta aan de digitalisering en de inzet van geo-informatie. De extreme droogte in de zomer van 2018 greep hij aan om binnen het waterschap teams digitaal met elkaar te laten werken door het inspectieproces te digitaliseren. Hij liet  scenario’s digitaal in kaart brengen en de teams hierover met elkaar communiceren via de kaart. Dit werk werd positief ontvangen door directie en bestuur van waterschap Hollandse Delta. Van der Kolk gebruikt zijn kennis en expertise niet alleen binnen het waterschap, maar deelt die ook actief met zijn community. Op LinkedIn post hij regelmatig inspirerende voorbeelden en op de Esri GIS Conferentie van 2018 presenteerde hij samen met zijn collega de ontwikkelde aanpak voor de droogte.

Innovaties
Esri Nederland volgt met veel interesse het werk van Guido van der Kolk. Joris Bak: “Guido is erg enthousiast over zijn werk en deelt dit graag met anderen. Toen ik bij hem op bezoek kwam en wilde vertellen dat hij de GIS Pro Award 2019 zou winnen, moest ik hem op gegeven moment onderbreken. Hij was al enthousiast aan het vertellen over de nieuwe toepassingen die ze gebruiken en liet dat allemaal direct in actie zien op zijn tablet. Guido laat een enorme bevlogenheid zien en is erg gemotiveerd om de kansen die nieuwe geo-informatietechnologie kan bieden, te gebruiken in de processen bij het waterschap. En tegelijkertijd blijft hij ook kritisch en geeft hij ons feedback over de mogelijkheden van de producten. Het inspireert mij om te zien dat hij zo enthousiast is over het gebruik van GIS, continue bezig is met nieuwe mogelijkheden en dit ook graag deelt. Ik vind het dan ook een eer dat ik deze award aan hem heb mogen uitreiken en hoop dat ik hem nog jaren kan blijven volgen.”

Trots
Guido van der Kolk is vereerd met deze blijk van waardering voor zijn werk. “Ik werk binnen een prachtig vakgebied bij waterschap Hollandse Delta en deel mijn werk en enthousiasme daarom altijd graag met anderen. Dat delen doe ik zowel binnen mijn organisatie als daarbuiten, in de hoop dat ik anderen ook aansteek met het “geo-informatie-virus”. Het is fantastisch om te zien dat dat nu op deze manier bekroond wordt!”

Company:

Esri

Partners