23-08-2022

MariaDB biedt geospatiale mogelijkheden met overname van CubeWerx

Deel dit bericht

MariaDB heeft aangekondigd dat het CubeWerx, een in Canada gevestigd bedrijf dat geospatiale oplossingen biedt, heeft overgenomen. Deze overname stelt MariaDB in staat om cloud-native, schaalbare geospatiale mogelijkheden toe te voegen via haar volledig beheerde cloud DBaaS, MariaDB SkySQL.

De vraag naar geospatiale gegevens neemt toe als gevolg van een explosie van use cases zoals route-optimalisatie, locatiebewustzijn, nauwkeurigheid van voorspellingen en voorraadbeheer. Een grote hoeveelheid van satellieten, drones en sensoren verzamelt elke dag grote volumes geospatiale gegevens. Volgens MariaDB biedt dit een unieke kans voor bedrijven om deze data te integreren met hun apps en diensten op vernieuwende manieren voor industrieën zoals productie, financiële diensten, gaming, verzekeringen, bouw en energie.

Het bedrijf merkt ook op dat de ontwikkeling van geospatiale toepassingen zich heeft verplaatst van de traditionele geospatiale interfacing met databases naar het gebruik van off-the-shelf geospatiale bibliotheken en web-API's, wat voordelen biedt voor het gebruiksgemak en de integratie. Met haar op ontwikkelaars gerichte benadering zegt MariaDB het enige databasebedrijf te zijn dat een non-database benadering hanteert voor geospatiale toepassingen.

Met de overname van CubeWerx zal MariaDB geospatiale gegevens aan ontwikkelaars aanbieden via open standaard API's. Het CubeWerx-platform beheert gegevens in lagen en maakt gebruik van MariaDB voor het beheer van veelgebruikte vectorgegevens, zoals geolocatiegegevens, maar ook voor het cachen van omvangrijke rastergegevens zoals satellietbeelden. Dankzij de onbeperkte cloudopslag van MariaDB is het datavolume volgens het bedrijf niet langer een beperkende factor, waardoor schaalbaarheid mogelijk is.

MariaDB kondigde ook aan dat het zich na deze overname heeft aangesloten bij het Open Geospatial Consortium (OGC). Het bedrijf verhoogt het CubeWerx-lidmaatschap tot het technical committee member niveau en verklaart dat het deze alliantie zal gebruiken om open geospatiale standaarden te bevorderen om informatie Findable, Accessible, Interoperable en Reusable (FAIR) te maken, waarmee het haar toewijding aan open standaarden weerspiegelt.

Partners