09-04-2019

Altares Dun & Bradstreet neemt masterdata-specialist Olbico over

Deel dit bericht

Altares Dun & Bradstreet heeft het Nederlandse softwarebedrijf Olbico overgenomen. Het in 2008 opgerichte Olbico is gespecialiseerd in het maken en ontwikkelen van innovatieve software voor masterdata management (MDM) platformen, API’s en connectoren van CRM- en ERP-systemen.

De overname is een volgende stap in het verwezenlijken van de strategie van Altares Dun & Bradstreet om de positie in de MDM-markt te verstevigen. Klanten profiteren hiermee van een krachtige verbinding tussen interne en externe bedrijfsdata, waardoor een integraal beeld van de bedrijfsvoering geschept wordt. De twee bedrijven werken sinds 2010 al samen.
De overname van Olbico was een strategische keuze van de dataspecialist om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een geïntegreerde benadering van data. De schaalbaarheid van de software, de agility en de moderne technologische infrastructuur waren belangrijke redenen om over te gaan tot acquisitie.

Dit is de tweede grote overname van Altares Dun & Bradstreet binnen korte tijd. In september 2018 nam het bedrijf Invoxis over, specialist op het gebied van Natural Language Processing. Eén van hun eerste gezamenlijke innovaties, IndueD, een cloud-platform voor due diligence, is inmiddels succesvol geïntroduceerd. De overnames zijn onderdeel van een sterke bedrijfsstrategie om de toppositie als dataspecialist te handhaven en klanten op het juiste moment, op de juiste manier van innovatieve tooling te voorzien.

Partners