14-02-2019

InfluxData haalt 60 miljoen dollar op in Series D financiering

Deel dit bericht

InfluxData heeft 60 miljoen dollar opgehaald in een Serie D-financiering. InfluxData is leverancier van de time series database InfluxDB.

InfluxDB is een database in tijdreeksen - de afgelopen twee jaar volgens de ranglijsten van DB-Engines de snelstgroeiende databasecategorie. InfluxData heeft haar omzet, klantbestand en medewerkers in 2018 meer dan verdubbeld en zal naar verwachting het momentum in 2019 versnellen. De tijdreeksvisie van InfluxData is de toekomst van data management, meent Rama Sekhar, partner bij Norwest Venture Partners en nieuw bestuurslid van InfluxData. "Ondernemingen ervaren een revolutie met enorme toenames in datavolumes. InfluxData biedt bedrijven de mogelijkheid om inzichten over hun data te ontdekken door deze te organiseren in de tijdsdimensie, een belangrijke benadering voor use cases zoals bij DevOps en IoT-analyses. Ondersteuning voor ontwikkelaars is ook de sleutel in deze ruimte en de cult-following uit de open source community geeft het belang aan van een unieke visie en waarde."

Inzichten uit tijdreeksen
Een meerderheid van data wordt volgens CEO Evan Kaplan van InfluxData het best begrepen in een tijdsdimensie. Dat is de reden waarom tijdreeksgegevens de basis vormen van zoveel van de huidige cruciale technologische investeringen, zoals IoT, machine learning en predictive analytics. ”De recente financiering zal ons vermogen om veelzijdige oplossingen te bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar inzichten uit tijdreeksen vergroten en onze plannen om het bedrijf op te schalen ondersteunen." InfluxData vermeldt verder dat Max Schireson, voormalig CEO van MongoDB, zitting neemt in de raad van bestuur. Schireson brengt veel ervaring in de databasewereld met zich mee en heeft cloud-, big data- en open source-technologiebedrijven geleid en geadviseerd.

De investeringsronde is begeleid door Norwest Venture Partners en Sorenson Capital, samen met bestaande investeerders Sapphire Ventures, Battery Ventures, Mayfield Fund, Trinity Ventures en Harmony Partners. InfluxData verkreeg eerder 35 miljoen dollar in Series C-financiering in januari 2018, geleid door Sapphire Ventures en samen met Harmony Partners en bestaande investeerders Battery Ventures, Mayfield Fund en Trinity Ventures. Andere vroegere investeerders zijn Bloomberg Beta en Y Combinator.

Partners