13-12-2018

Esri stelt ArcGIS Online-update beschikbaar

Deel dit bericht

Esri heeft begin december een update van ArcGIS Online uitgebracht. Voor deze update is onder andere veel aandacht besteed aan User Types in ArcGIS Online en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Gebruikers van ArcGIS kregen tot op heden toegang tot hun portaal met een Named User Level 1 of Level 2. Dit biedt de mogelijkheid om kaarten te bekijken (Level 1) of direct toegang te krijgen tot alle mogelijkheden binnen ArcGIS Online (Level 2). Vanaf deze release zijn alle Named Users omgezet naar User Types.

Een User Type is een combinatie van een account (identiteit), de mogelijkheden van iemand binnen ArcGIS (functioneel) en toegang tot apps. Er zijn vijf User Types beschikbaar. Alle Level 1 Named Users zijn omgezet naar Viewers, alle Level 2 Named Users zijn omgezet naar Creators. De mogelijkheden bij deze User Types blijven exact hetzelfde als waar u al gebruik van kon maken. Daarnaast zijn er drie nieuwe User Types toegevoegd om meer rollen in uw organisatie te ondersteunen. Dat zijn de Editor, Field Worker en GIS Professional.

Verbeterde gebruikersinterface
Er is een nieuwe navigatiebalk beschikbaar in ArcGIS Online die zich beter aanpast aan mobiele devices, zoals smartphones en tablets. Daarnaast is er een verbeterde zoekbalk geïntroduceerd, waarin voorgestelde zoektermen worden weergegeven en een voorbeeld van de resultaten. Hierdoor wordt het mogelijk om eenvoudiger de gewenste content te vinden. Ook is er een verbeterde workflow beschikbaar voor het uitnodigen van leden, die ervoor zorgt dat dit proces meer gestroomlijnd verloopt.

3D in ArcGIS Online
Voeg nu duizenden lijnen en polygonen toe aan de scene viewer en bekijk en visualiseer grote datasets in ArcGIS Online. De limiet, voor het aantal features bij het toevoegen van lagen, komt hierdoor te vervallen. Ook is het mogelijk om filters op uw 3D-lagen te configureren. Deze functie is beschikbaar in de ‘Layer Properties’ voor lagen met alle geometrietypen, inclusief puntenwolken. Tevens is de nieuwe ‘building scene layer’ beschikbaar, waardoor het mogelijk wordt om zowel buiten als binnenin een gebouw te kunnen kijken. Met de nieuwe ‘Slice-tool’ is het mogelijk om dwarsdoorsnedes te bekijken van alle 3D-lagen, boven en onder de grond.

Verder zijn er ook diverse updates op het gebied van ArcGIS Content.
Meer informatie over ArcGIS Online: Esri

Company:

Esri

Partners