26-11-2018

Vodafone en The Next Web presenteren Final Event IoT Challenge

Deel dit bericht

Tijdens het Final Event van de Vodafone TNW IoT Challenge 2018 presenteerden negen start-ups en scale-ups bij de Tech Hub TQ in Amsterdam de pilotresultaten, samen met de opdrachtgevende partners. Vodafone en The Next Web startten op 24 mei de Vodafone TNW IoT Challenge. Een project dat grote bedrijven, die op zoek zijn naar technologische oplossingen, koppelt aan startende ondernemers met frisse ideeën op het gebied van IoT. Vodafone en The Next Web kijken terug op een succesvol programma.

Tijdens de Challenge zijn door startende ondernemers nieuwe Internet of Things toepassingen ontwikkeld voor serieuze vraagstukken van gevestigde partijen. Er werd meegedacht over vraagstukken als electriciteitsfraude (Stedin), watervervuiling (De Politie), ouderen aanzetten tot meer beweging (Health Hub Utrecht), Wachtrijen verkorten voor attracties (De Efteling) en het tracken van bierkratjes (Heineken).

Partnerships
De partners en start-ups die samen werkten aan de perfecte oplossingen voor deze cases zijn: Damen, de Efteling (2 challenges), Facilicom Group, Health Hub Utrecht, Heineken, Politie Nederland, SHV Energy en Stedin. De start-ups waarmee de partners samenwerkten zijn: Counterest, Flicq, Netop Technology, Semiotic Labs, Solder Creative, Tanktastic, Undagrid, Sodaq en Magnea.

Partners