03-10-2018

Oracle verhoogt productiviteit softwareontwikkeling met release Java 11

Deel dit bericht

Oracle lanceert een nieuwe Java-update: de Java SE 11 (JDK11). Hiermee houdt Oracle haar belofte om een reguliere stroom van Java-innovaties en -updates te bieden aan de Java-community. JDK 11 zorgt voor een aantal nieuwe verbeteringen in de productiviteit van ontwikkelaars, evenals ondersteuning voor moderne cryptografische en internetstandaarden, waaronder TLS 1.3 en HTTP/2.

De JDK 11 is de eerste Long Term Support-update (LTS) die beschikbaar is gesteld na het vorig jaar aangekondigde halfjaarlijkse releaseschema. De update is het resultaat van een uitgebreide samenwerking tussen Oracle-engineers en leden van de internationale Java-ontwikkelaarscommunity via de OpenJDK-community en de Java Community Process. Sinds de release van Java SE 8 heeft de community meegewerkt aan meer dan honderd nieuwe verbeteringen die zijn toegevoegd via JDK 9, 10 en 11.

Migreren
Klanten kunnen nu van Java SE 8 naar Java SE 11 migreren in een tempo die bij hun unieke bedrijfsbehoeften past, ondersteund door Oracle’s Long Term Support. Oracle biedt zijn klanten beveiligings- en bugfixing-updates voor JDK 11 tot en met 2026. De volgende LTS-release staat gepland voor september 2021.

"Dankzij voortdurende verbeteringen door Oracle en de Java Community blijft de JVM het beste platform om applicaties mee te bouwen", zegt Rafael Winterhalter van Scienta Norway en bedenker van de populaire Byte Buddy-codegeneratie en -manipulatie-library voor Java. "De Java SE 11-release geeft mij vertrouwen omdat we de voordelen van het modulensysteem zien aanhouden. Hierdoor worden Java-toepassingen compacter en transparanter. Dit is tegenwoordig cruciaal, want applicaties worden steeds complexer en zijn afhankelijk van steeds meer factoren. Bovendien zijn de nieuwere functies die worden onderzocht, zoals 'nestmates', veelbelovend voor betere opstart- en compilatieprestaties in de toekomst.”

De belangrijkste eigenschappen van de Java 11:
- Nest-based-toegangscontrole: elimineert de noodzaak voor compilers om de toegankelijkheidsverbredende brugmethodes in te voegen.
- Dynamische class-file constanten: vermindert de kosten en verstoringen bij het creëren van nieuwe vormen van materieel te maken class-file constanten en biedt bredere opties voor expressiviteit en prestaties.
- ZGC: een volledig passieve GC-implementatie met een beperkt toewijzingslimiet en de laagst mogelijke latency-overhead.
- Flight Recorder: lage overhead-datacollectiekader voor het oplossen van problemen met Java-applicaties en de HotSpot JVM.

Regelmatige releases
"De releases die voortkomen uit het LTS-model geven onze klanten de mogelijkheid om in hun eigen tempo van de ene goed ondersteunde Java SE LTS-release naar de volgende te migreren. Tegelijkertijd geven de updates het Java-ecosysteem voor ontwikkelaars sneller toegang tot verbeteringen", zegt Georges Saab, Vice President, Software Development, Java Platform Group bij Oracle. "In combinatie met de introductie van het Oracle Java SE-abonnement kunnen klanten nu eenvoudig profiteren van regelmatige releases van geteste en gecertificeerde prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsupdates van Oracle."

Het Java SE-abonnement is een voordelig en voorspelbaar aanbod van Oracle om Java SE-installaties te beheren voor verschillende ondernemingen. Lees voor meer informatie over JDK 11 de Java PM blog, daar staat ook een volledige lijst van eigenschappen.

Tags:

Java

Company:

Oracle

Partners