17-11-2017

DDMA lanceert GDPR/AVG Status Check

Deel dit bericht

DDMA heeft de gratis DDMA AVG Status Check gelanceerd. Het doel van de check is om bedrijven een globale indicatie geven van de status van hun AVG voorbereidingen. De check biedt niet alleen advies op basis van vijf thema’s, maar is ook een benchmark hoe de organisatie scoort ten opzichte van de sector.

Uit een recente peiling van DDMA blijkt dat slechts 36 procent van Nederlandse bedrijven op schema ligt met voorbereiding op de AVG. Het is voor een organisatie daarom belangrijk om inzicht te hebben in wat de AVG betekent en op tijd te starten met de voorbereidingen. Daarom heeft DDMA de gratis AVG Status Check in het leven geroepen.

Het invullen van de elf vragen kost ongeveer vijf minuten. Wat deelnemers daarvoor terug krijgen;
- De organisatie wordt geplot op vijf thema’s waarop de AVG van invloed is; governance, informatieverstrekking, rechten van betrokkene, verwerkersovereenkomst en beveiliging.
- Na de elf vragen wordt de score van de deelnemer geplot t.o.v. andere bedrijven.
- De deelnemer ontvangt voor alle vijf de thema’s adviezen over hoe ze de AVG voorbereidingen kunnen verbeteren. Deze adviezen zijn gebaseerd op de audit van het DDMA keurmerk Privacy Waarborg.

Deze DDMA AVG Status Check is een globale indicatie, op basis van een aantal onderdelen die onder de AVG mogelijk veranderen voor organisatie. Het is een hulpmiddel voor bedrijven om de status van de voorbereidingen inzichtelijk te maken. Doorloop voor een dieper inzicht in de status van de AVG voorbereidingen de audit van het DDMA keurmerk Privacy Waarborg.

Doe hier de DDMA AVG Status Check.

Tags:

AVG, GDPR, Privacy

Partners