07-11-2017

Software AG lanceert in-memory database Terracotta DB

Deel dit bericht

Software AG lanceert Terracotta DB, een gedistribueerd in-memory databaseplatform dat zeer snelle prestaties levert voor gecombineerde operationele en analytische verwerking. Terracotta DB kan met elke toepassing werken die snel veranderende gegevenstypen creëert; gestructureerde, semi-gestructureerde, ongestructureerde en polymorfe data.

Volgens CTO Wolfram Jost van Software AG is Terracotta DB een in-memory database, in tegenstelling tot traditionele NoSQL-databaseplatforms. “Terracotta DB biedt voorspelbare en schaalbare latency en kan zeer snel opslag en analytische verwerking op hetzelfde platform aan. Dit is een belangrijke eigenschap voor bedrijven die gebruik willen maken van een datastore die van nature geschikt is voor het bouwen van microservices en schaalbare IoT-applicaties.”

Belangrijke zakelijke toepassingen van Terracotta DB zijn te vinden in supply chain, voorraadbeheer, betalingsverwerking, fraudedetectie, verwerking en afhandeling van e-commerceorders, claimbeheer en elke vorm van gedistribueerde gegevensopslag met vereisten van low latency voor gegevenstoegang in webtoepassingen.

Meer informatie: Terracotta DB en Software AG.

Partners