24-10-2017

Tableau toont beta versie 10.5 en innovatieve in-memory data-engine

Deel dit bericht

Tableau heeft tijdens haar tiende wereldwijde gebruikersconferentie nieuwe en aankomende mogelijkheden van het Tableau-platform gepresenteerd. Tableau toonde onder andere de beta van versie 10.5, de in-memory data-engine Hyper, en een data preparation product met de codenaam Project Maestro.

Hyper is Tableau's nieuwe technologie voor snellere extracties en is nu in publieke beta. Met Hyper kunnen 500 miljoen datarijen in minder dan een seconde gerangschikt worden. Met verbeterde queryprestaties en mogelijkheden om extracties te creëren kunnen klanten zonder wachttijd in de allernieuwste data duiken. Hyper geeft organisaties ook de mogelijkheid om hun extracties en implementaties op te schalen naar meer gebruikers zonder nadelige gevolgen voor de prestaties. Gebruikers kunnen de kracht van Hyper ervaren door zich op te geven voor de Tableau 10.5 beta.

Extensions API
Met de nieuwe Extensions API kunnen ontwikkelaars dashboard extensies maken waarmee gebruikers andere applicaties in Tableau kunnen integreren en ermee binnen Tableau kunnen interacteren. Dit stelt klanten in staat om de volledige functionaliteit van applicaties van derden te openen zonder hun dashboard te verlaten. De API is momenteel beschikbaar als developer-preview.

Tableau op Linux
Tableau op Linux is eveneens op komst in Tableau 10.5. Tableau Server op het Linux besturingssysteem combineert de voordelen van Tableau met de flexibiliteit van een open source besturingssysteem. Hiermee kunnen organisaties met een Linux-besturingssysteem Tableau naadloos optimaliseren en integreren in hun huidige processen en workflows, en zo hun bestaande IT-infrastructuur optimaal benutten. Klanten met Tableau Server kunnen profiteren van de stabiliteit, beveiliging en flexibiliteit van Linux.

Project Maestro
Tableau toonde een innovatief data preparation product dat nu nog bekend is onder codenaam Project Maestro. Project Maestro zal dit kwartaal nog in publieke beta beschikbaar komen. Met Project Maestro kunnen gebruikers de data die ze willen analyseren op een visuele en directe manier transformeren. Klanten kunnen gegevens combineren en opschonen, hun dataflow activeren en resultaten binnen de organisatie delen via het Tableau-platform.

Tijdens 'Devs on stage' zagen de klanten ook de hoogtepunten van de onlangs gelanceerde Tableau 10.4 versie. Tableau 10.4 maakt selfservice-analytics op grote schaal mogelijk door een goede balans van empowerment en governance, in combinatie met een community waar mensen kunnen terecht kunnen met vragen omtrent hun data. Met de vrijgegeven beta-release van Tableau 10.5 laat Tableau zien het snelle innovatietempo vast te houden waarmee klanten steeds de beschikking krijgen over zeer geavanceerde data analytics technologie.

Tableau geeft hier meer informatie over wat er in de aankomende release aan komt.

Partners