18-08-2017

Rackspace lanceert Privacy en Data Protection encryptie-service

Deel dit bericht

Rackspace lanceert de Privacy en Data Protection (PDP) service: een nieuw cybersecurity aanbod dat ontworpen is om gevoelige data te identificeren en te beschermen in de klantomgeving. Data zoals intellectueel eigendom, klantbetalingsinformatie en persoonlijk identificeerbare informatie wordt hierbij beschermd, terwijl het voldoet aan de strikte nalevingsvereisten om gegevens in opslag te beveiligen. Het nieuwe PDP-aanbod is een belangrijk onderdeel van een uniforme beveiligingsbenadering dat bedrijven moet garanderen dat hun organisatie beschermd is.

De voortdurende toename van beveiligingsgerelateerde incidenten dwingen verantwoordelijken voor Risk en Compliance om de manier waarop hun organisatie omgaat met gevoelige klantgegevens te herevalueren; om de beveiliging van gevoelige klantgegevens te waarborgen en ervoor te zorgen dat het alleen toegankelijk is voor geautoriseerde gebruikers. De PDP-service biedt bedrijven een volledig beheerde gegevensbeveiligingsdienst, waaronder data classificatie, datatoegangsbeleid, encryptie en activiteitenrapportage, die gemakkelijk geïntegreerd kan worden met bestaande applicaties zonder dat codewijzigingen nodig zijn.

Het PDP-aanbod biedt bedrijven de volgende beveiligings- en compliancevoordelen:
• Begrip Data Risico’s: Helpt klanten om de meest gevoelige gegevens te begrijpen, te identificeren en te documenteren in hun omgeving;
• Verbeterde Databescherming: Beperkt via technologieplatforms de toegang tot erkend(e) bedrijfspersoneel en -processen, terwijl het gedetailleerde informatie over ongeoorloofde toegang door gebruikers, applicaties en systemen tot gevoelige gegevens genereert;
• Gedetailleerde Compliance Reporting: Levert gedetailleerde maandelijkse rapportage om klanten een uitgebreid overzicht te geven van hun gegevensgebruik en hoe het beveiligd wordt. Dit om hen in staat te stellen te voldoen aan de nalevingsvereisten in de meeste regio's, inclusief de algemene gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie en PCI-DSS.

Privacy-by-design
Als onderdeel van het PDP-aanbod blijft Rackspace samenwerken met toonaangevende technologiepartners om de hoogste servicekwaliteit te waarborgen, door gebruik te maken van het Vormetric Transparent Data Encryption Platform van Thales. Volgens Peter Galvin, vice president strategie bij Thales eSecurity, worden ondernemingen onvermijdelijk geconfronteerd met een steeds ingewikkelder bedreigingslandschap. “Onze wereld die nu de cloud, big data, de IoT en Docker omvat, vraagt om robuuste IT-beveiligingsstrategieën die gegevens beschermen ongeacht waar het wordt gemaakt, gedeeld of opgeslagen. Bedrijven moeten investeren in privacy-by-design defensiemechanismen - zoals encryptie met toegangscontroles - om waardevolle gegevens en intellectuele eigendommen te beschermen en beveiliging te zien als een business enabler die digitale transformatie vergemakkelijkt en vertrouwen tussen partners en klanten opbouwt."

Het PDP-aanbod is een aanvulling op Rackspace's bestaande Managed Security en Compliance Assistance oplossingen, die beveiligingsexperts van Rackspace inzetten om klanten te helpen met strategische planning voor de beste multi-cloud beveiliging, tactische dagelijkse beveiligingsmonitoring en dreigingsanalyse om te detecteren en te reageren op potentiële dreigingen.

Meer informatie: Rackspace

Partners