09-08-2017

Partnerschap Tableau en MongoDB brengt Business Analytics naar moderne data

Deel dit bericht

MongoDB en Tableau hebben een partnerschap gesloten en aangekondigd dat de MongoDB Connector for BI door Tableau is gecertificeerd als officiële connector. Volgens beide bedrijven kunnen gebruikers nu voor het eerst rijke JSON-achtige datastructuren, die worden toegepast in moderne applicaties, direct in MongoDB Enterprise Advanced visualiseren en analyseren.

Volgens CTO Eliot Horowitz van MongoDB is data het belangrijkste bezit binnen elk moderne softwareteam, dus het moet volgens hem gemakkelijk worden om data op flexibele en schaalbare wijze zowel op te slaan als te visualiseren. "Met de certificering door Tableau van de MongoDB Connector for BI, kunnen analisten, data scientists en de business profiteren van de technische en operationele voordelen van MongoDB gepaard aan de inzichten die het krachtige en intuïtieve BI-platform van Tableau oplevert.”

Rijke data
Moderne applicaties integreren in toenemende mate rijke data uit mobiele, IoT-, sociale en andere bronnen, waardoor het van groot belang is dat bedrijven BI-tools implementeren voor betere besluitvorming. MongoDB's platform voldoet naar eigen zeggen aan de vereisten van performance, schaalbaarheid, agility en betrouwbaarheid die moderne applicaties verlangen, terwijl de kerncapaciteiten van legacy databases blijven behouden. Met de certificering door Tableau levert de MongoDB Connector for BI gebruikers inzicht in de gegevens die deze moderne applicaties genereren met Tableau's analytische platform.

Groeiende marktbehoefte
Volgens Todd Talkington, Director of Technology Partnerships in Tableau, zijn sociale, mobiele, rijke webapplicaties en andere bronnen van moderne applicaties die ongestructureerde gegevens genereren, de toekomst en is het noodzakelijk om de beste analysemogelijkheden voor die data te leveren. "Door direct klanten van Tableau een snelle en inzichtelijke visuele analyse te bieden van de in MongoDB opgeslagen data, voldoen we aan een groeiende marktbehoefte."

Volgens de bedrijven zijn het partnerschap en de diepe integratie het gevolg van vraag aan klantzijde bij beide bedrijven.

Meer informatie over de MongoDB Connector for BI voor Tableau

Partners