18-07-2017

Teradata neemt startup StackIQ over

Deel dit bericht

Teradata kondigt de overname aan van StackIQ, ontwikkelaar van bare-metal software provisioningplatform. Het bedrijf heeft cloud- en analysesoftware geïmplementeerd op miljoenen servers in datacenters over de hele wereld.

De expertise van StackIQ’s op het gebied van open source software en grote clusterimplementaties zal door de overname gebruikt worden om de implementatie van Teradata Everywhere te vereenvoudigen en te automatiseren. Dit geeft klanten de snelheid en flexibiliteit om Teradata-oplossingen in hybride cloudomgevingen te implementeren, waardoor ze sneller kunnen innoveren en nieuwe analytische applicaties voor hun organisatie kunnen ontwikkelen.

Herdefinitie
Naast technologie wordt ook het ingenieursteam van StackIQ overgenomen. Het team zal zich bij de R&D-organisatie van Teradata aansluiten om de organisatie te helpen bij het sneller automatiseren van software-implementaties in zowel operationele en engineering ecosystemen als die van eindgebruikers.
Volgens Chief Product Officer Oliver Ratzesberger bij Teradata versterkt de toevoeging van de technologie van StackIQ aan IntelliFlex, IntelliBase en IntelliCloud de mogelijkheden en stelt dit Teradata in staat om hoe systemen wereldwijd geïmplementeerd en beheerd worden te herdefiniëren.  

Hybride
Teradata is nu eigenaar van het intellectueel eigendom van StackIQ dat software-implementaties in grote serverclusters (zowel fysiek als virtueel/in de cloud) automatiseert en versnelt. Deze verbeterde automatisering geldt voor alle Teradata Everywhere-implementaties, wat de bouw- en levertijden aanzienlijk verkort voor complexe analytische oplossingen. Verder voegt het ook de mogelijkheid toe om software-only ‘appliances’ te beheren in een hybride cloudinfrastructuur. De snelheid van Teradata’s nieuwe geïntegreerde oplossing maakt het verder mogelijk om snel interne test- of benchmarking-hardware op te leveren, evenals het snel wisselen van technologie om tegemoet te komen aan de veranderende workloads van klanten.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Partners