28-06-2017

Oracle: perceptie van cloudinfrastructuur loopt achter op realiteit

Deel dit bericht

Bedrijven omarmen in snel tempo cloudinfrastructuren om zo hun prestatie- en innovatieniveaus te verhogen, blijkt uit een studie van Oracle. Hoewel negatieve percepties rond beveiliging, complexiteit en verlies van controle nog drempels vormen voor adoptie, blijken die in de praktijk gedateerde mythes te zijn. Voor bedrijven die al zijn overgestapt op IaaS, is de praktijk een stuk positiever.

Tweederde van de bedrijven (66 procent) die IaaS al in enige vorm gebruiken, zegt dat dit innovatie vereenvoudigt. Hetzelfde percentage geeft aan dat IaaS heeft gezorgd voor een significante daling van de tijd die nodig is om nieuwe applicaties of diensten in gebruik te nemen. Verder zegt 64 procent dat IaaS voor aanzienlijke verlaging van onderhoudskosten heeft gezorgd. 59 procent denkt dat bedrijven die niet in IaaS investeren, steeds meer moeite zullen hebben om bij te blijven met andere organisaties die er wel in investeren.

Overstap
Het onderzoek laat ook zien dat ervaren gebruikers twee keer zo vaak geloven dat IaaS zorgt voor optimale operationele prestaties in termen van beschikbaarheid, uptime en snelheid, in vergelijking met non-adopters. Hoewel sommigen bang zijn dat de stap naar IaaS complex is, zegt 64 procent van de ervaren IaaS-gebruikers dat de overstap gemakkelijker was dan ze dachten.
De meeste respondenten zijn het erover eens dat IaaS binnen drie jaar een rol gaat spelen binnen hun bedrijf. 44 procent zegt dat de meeste of al hun processen op IaaS zullen draaien. Slechts tien procent verwacht een kleine tot geen rol voor IaaS in de komende drie jaar.

Perceptie
Volgens James Stanbridge, vicepresident IaaS Product Management van Oracle, loopt de perceptie altijd achter op de realiteit als het gaat om cloudadoptie. “De cloud is voor veel bedrijven relatief nieuw en sommige percepties zijn gedateerd en erg hardnekkig. We zien nu nieuwe succes- en tevredenheidsniveaus bij bedrijven die kosten besparen, de complexiteit verminderen en innovatie versnellen dankzij een cloudinfrastructuur. Bedrijven die de overstap nog tegenhouden, zouden hun percepties moeten heroverwegen. Naarmate ze langer wachten, nemen hun concurrenten steeds meer de leiding.”

Over het onderzoek
Oracle werkte samen met Longitude Research en ondervroeg 1.614 IT-professionals in Australië, Duitsland, India, Italië, Maleisië, Saudi-Arabië, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Zij beantwoordden vragen over de status van hun cloudinfrastructuurimplementatie en hoe ze vooruitkijken naar de rol van deze technologie in de toekomst.
Meer informatie is te vinden in het Oracle-rapport ‘You & IaaS: The new generation’.

Tags:

Cloud, IaaS

Company:

Oracle

Partners