26-06-2017

Ridder Data Systems integreert Qlik Sense in ERP-suite Ridder iQ

Deel dit bericht

Ridder Data Systems heeft Qlik Sense geïntegreerd in haar ERP-suite Ridder iQ. Door het Qlik-platform te embedden in het ERP-systeem profiteren meer dan 950 klanten in Europa van de voordelen van geavanceerde Business Intelligence en visual analytics vanuit één geïntegreerde omgeving. Ridder Data Systems is ERP-leverancier voor de maakindustrie.

De nieuwe module biedt de maakindustrie tevens de mogelijkheid om ERP-data te combineren met externe databronnen. Hierdoor kunnen zij dagelijks gefundeerde beslissingen nemen om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Ridder Data Systems lanceert de nieuwe functionaliteit onder de naam Ridder iQ Analytics powered by Qlik.

Kopen versus bouwen
Ridder Data Systems had al langere tijd de behoefte om diepgaande analysefunctionaliteiten toe te voegen aan haar suite. Dit om klanten nog meer inzicht te geven in de data die in hun ERP-omgeving staat opgeslagen. Voorafgaand aan de keuze voor Qlik heeft Ridder Data Systems twee opties overwogen: zelf de functionaliteit bouwen of een bestaand platform integreren. Uiteindelijk is de tweede optie geselecteerd en heeft Ridder Data Systems voor Qlik gekozen. Enerzijds omdat Qlik Sense naadloos geïntegreerd kon worden in Ridder iQ, anderzijds vanwege de krachtige analyse- en visualisatiefunctionaliteit. Ridder Data Systems heeft voor klanten een aantal standaarddashboards ontwikkeld die zijn toegespitst op de maakindustrie. Daarnaast is er de mogelijkheid voor klanten om zelf nieuwe dashboards te ontwikkelen. De ERP-specialist biedt daarvoor ook diverse klassikale opleidingen.

Sterke analysefunctionaliteiten
De nieuwe functionaliteit wordt dusdanig goed ontvangen dat Ridder Data Systems in de toekomst Qlik Sense ook inzet voor haar zusterbedrijven die vallen onder de Ridder Holding, zoals Ridder Hortimax, Ridder Drive Systems en Ridder Climate Screens.
Kasper van Kekem, Commercieel Directeur bij Ridder Data Systems: “In de ERP-omgeving van onze klanten staat veel waardevolle data opgeslagen. Bedrijven die daar geen inzichten uit kunnen halen, missen kansen. Dat is precies de reden dat wij de sterke analysefunctionaliteiten van Qlik hebben opgenomen in onze eigen software. Daarnaast is het partnership met Qlik een gouden combinatie. Zowel Qlik Sense als Ridder iQ zijn beiden door Gartner aangewezen als leider in het Magic Quadrant. Door deze samenwerking bieden wij onze klanten dus een product van topklasse. Een betere fit konden we niet wensen.”

Verbanden blootleggen
Volgens Sabine Palinckx, Country Manager Benelux bij Qlik laat Ridder Data Systems met deze zet zien dat zij hun klanten willen helpen om het maximale uit hun ERP-omgeving te halen. “Of het nu gaat om klantdata uit finance, CRM, CAD/PDM of machine- en sensordata, met Qlik Sense kunnen bedrijven in de maakindustrie nieuwe verbanden blootleggen en zo tot nieuwe inzichten komen. De echt toegevoegde waarde ontstaat doordat klanten toegang krijgen tot deze functionaliteit vanuit één vertrouwde omgeving zonder externe software en licenties.”

Partners