16-06-2017

Notilyze introduceert Data Science as a Service met SAS cloud-platform

Deel dit bericht

Startup Notilyze is een samenwerking aangegaan met SAS voor het leveren van data science-diensten via het cloud-plaform SAS Viya. Met een managed analytical services-model waarin analytics-software en het leveren van resultaten op pay-as-you-go of abonnementsbasis kan worden afgenomen, bieden SAS en Notilyze een laagdrempelige en schaalbare manier om tot waardevolle inzichten te komen. Zo kunnen ondernemers inspelen op de kansen die de data-economie en het Internet of Things bieden, zonder dat zij zelf een data scientist in dienst hoeven te nemen.  

“Vooral middelgrote bedrijven zien kansen met hun data, maar weten niet waar ze moeten beginnen en hebben de kennis en middelen niet in huis. Ook zijn de kosten om dit wel te realiseren relatief hoog”, zegt Colin Nugteren, CEO en oprichter van Notilyze. “Samen met SAS bieden we deze organisaties een state-of-the-art platform in een betrouwbare cloud-omgeving waar hun data wordt geanalyseerd. De klant geeft aan welke vragen er zijn, wij selecteren de juiste data en voeren vervolgens de analyses uit om tot antwoorden te komen. Klanten kunnen de uitkomsten raadplegen via dashboards en real-time webservices, zodat deze altijd en overal toegankelijk zijn.”

Ervaren data scientists
Met de nieuwe propositie spelen SAS en Notilyze in op de stijgende behoefte aan full-service analytics. Organisaties hoeven niet langer tijd en energie te steken in de implementatie en het beheer van een software-omgeving. Ook is het niet noodzakelijk een data scientist te werven. Notilyze biedt een krachtig analytics-platform en de nieuwste technologie op bijvoorbeeld het gebied van machine learning.

Doordat Notilyze alleen werkt met ervaren data scientists kunnen klanten niet alleen rekenen
op antwoorden op hun vragen, maar profiteren zij ook van andere innovatieve inzichten en algoritmes. Het analytics-platform van Notilyze is gebaseerd op SAS Viya, een schaalbare en open cloud-omgeving waarin alle stappen van het analytische proces zijn geïntegreerd. Bovendien komt het tegemoet aan de eisen voor dataprivacy die door de GDPR aan organisaties worden gesteld.

“Met Notilyze verlagen we de drempel voor ondernemers om aan de slag te gaan met analytics”, zegt Frank van der Woude, Managing Director van SAS Nederland. “Het is zonde om je data niet te benutten simpelweg omdat je de expertise niet in huis hebt. Door deze dienst bovendien op abonnementsbasis aan te bieden kunnen ondernemers gedurende het proces bepalen of deze werkwijze voldoende toegevoegde waarde heeft, zonder dat zij vooraf een grote investering hoeven te doen.”

Partners