14-06-2017

Talend introduceert multi-cloud big data-integratieoplossing

Deel dit bericht

Talend, leider in cloud- en big data-integratiesoftware, kondigt een nieuwe versie van Talend Data Fabric aan. Deze versie is geoptimaliseerd voor het managen van cloud en multi-cloud IT-omgevingen. Met Talend Summer ’17 is informatie naadloos uitwisselbaar tussen Amazon Web Services (AWS), Cloudera Altus, Google Cloud Platform, Microsoft Azure en Snowflake-platformen. Bedrijven kunnen daarmee snel data integreren, opschonen en analyseren ter bevordering van hun innovatie en concurrentiepositie.

Tijdens het optimaliseren van cloud-strategieën merken veel bedrijven dat het inzetten van verschillende cloud providers cruciaal is om op bedrijfsbrede schaal toegevoegde waarde te creëren. Volgens IDC maakt ruim 50 procent van alle IT-organisaties gebruik van meerdere cloud-platformen. Nog eens 20 procent is van plan om dit binnen twaalf maanden te gaan doen.1

“Bedrijven stappen in hoog tempo over naar de cloud en gebruiken verschillende cloud-platformen om in alle mogelijke bedrijfsbehoeften te voorzien”, aldus Ashley Stirrup, CMO bij Talend. “Met het oog op deze ontwikkeling moeten CIO’s hun IT-infrastructuur flexibel maken voor optimaal resultaat. Talend Data Fabric stelt bedrijven in staat om data-pipelines voor alle belangrijke cloud-platformen te ontwikkelen. Deze sluiten altijd aan op de laatste innovaties op gebied van cloud computing en open source.”

De Summer ’17-release van Talend Data Fabric biedt gebruikers toegang tot een rijke en snelgroeiende bibliotheek van cloud-componenten die door Talend in eigen beheer zijn ontwikkeld. Zij kunnen daarnaast gebruikmaken van intuïtieve visuele tools voor de ontwikkeling van big data-workflows die in vrijwel elke cloud inzetbaar zijn. De nieuwe versie van Talend Data Fabric breidt de al omvangrijke ondersteuning voor AWS verder uit en biedt nieuwe mogelijkheden voor Cloudera Altus, Google Cloud, Microsoft Azure en Snowflake. De Summer ’17-release biedt onder meer de volgende voordelen:

• Snelle ontwikkeling van multi-cloud data-pipelines: Talend Summer ‘17 biedt nieuwe connectors voor Azure, Cloudera en Google Cloud ter ondersteuning van big data-, NoSQL-, cloud data warehousing-, en messaging-toepassingen. De nieuwe versie van Talend Data Fabric vertegenwoordigt daarnaast een brancheprimeur door de ondersteuning voor Cloudera Altus. Deze PaaS-oplossing helpt organisaties met het vereenvoudigen van het implementeren van intelligente data-pipelines voor Cloudera. Hierdoor is minder operationele ondersteuning nodig.
Snelle migratie naar de cloud: Talend Summer ’17 maakt snelle migratie van gegevens op locatie naar de cloud mogelijk. Organisaties kunnen daarnaast eenvoudig data warehouses inrichten in de cloud, rijkere analysemogelijkheden gebruiken en sneller inzichten verkrijgen. Talend levert met de nieuwe release ook de snelste bulk loader-connector af voor Snowflake. Deze versnelt de gegevensoverdracht tussen locaties. Met tools voor datakwaliteit, visuele gegevensextractie, datatransformatie en het laden van gegevens, maakt Talend het mogelijk om data on-premises en in de cloud sneller naar Snowflake te migreren.
‘Build once, use everywhere’: Talend Summer ’17 biedt de flexibiliteit en portabiliteit die nodig is om programmeerwerk voor één platform ook op andere cloud-platformen te hergebruiken. Bedrijven kunnen zo snel nieuwe innovaties op het gebied van cloud-diensten inzetten en hun huidige programmeerwerk toekomstbestendig maken. Tevens kunnen ze data op nieuwe manieren combineren om sneller te innoveren en kosten terug te dringen.
Datakwaliteit door machine learning op big data-niveau: Door exponentiële gegevensgroei moeten organisaties nieuwe manieren vinden om data op grote schaal op te schonen en te combineren, met zo min mogelijk tussenkomst van mensen. Talend Summer ’17 maakt gebruik van door Apache Spark ondersteunde algoritmes voor machine learning voor het automatiseren, opschonen en combineren van gegevens. Dit verbetert de schaalbaarheid, prestaties en nauwkeurigheid. De algoritmes leren van de beslissingen door data-curators, waardoor ze steeds accuratere resultaten afleveren. Deze nieuwe algoritmen en mogelijkheden voor machine learning zijn ontwikkeld voor een naadloze samenwerking met de intuïtieve Data Stewardship-app van Talend, die bijdraagt aan voortdurende verbetering van datakwaliteit.

Bedrijven in alle sectoren wereldwijd maken gebruik van de producten van Talend en partners om echt datagestuurde oplossingen te ontwikkelen.

“Talend en Snowflake werken al jarenlang samen en daar profiteren onze gezamenlijke klanten voortdurend van”, zegt Walter Aldana, Vice President Alliances bij Snowflake. “Met de laatste connector voor Snowflake kunnen organisaties hun data nog efficiënter overzetten naar Snowflake. De architectuur van Talend maakt gebruik van Snowflake-mogelijkheden voor het gelijktijdig laden van data. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om eenvoudig diverse typen data te laden, zodat ze sneller op cloud gebaseerde datawarehouses kunnen inrichten.”

Prijzen en beschikbaarheid                                                               

Talend Summer ’17 is met ingang van 29 juni 2017 via updates beschikbaar voor alle Talend Data Fabric-abonnementhouders. Gebruikers van Talend Integration Cloud worden automatisch opgewaardeerd naar de nieuwe versie. Organisaties die een licentie willen aanschaffen voor Talend Data Fabric of Talend Integration Cloud, kunnen voor prijs- en pakketinformatie terecht bij een verkoopmedewerker van Talend via sales@talend.com.

Tags:

Big Data, Cloud

Company:

Talend

Partners