29-05-2017

IBM Outstanding Partnership Award voor voor Sogeti en Capgemini

Deel dit bericht

De wereldwijde IBM Outstanding Partnership Security award is dit jaar toegekend aan IT-dienstverleners Sogeti en Capgemini. Deze erkenning krijgen de bedrijven voor de samenwerking, ontwikkeling van innovatieve digitale veiligheidsoplossingen en toegewijde deelname aan het IBM Watson Cyber Security Beta Programma. Mede dankzij deze bijdrage is IBM in staat de digitale veiligheid van Watson toekomstbestendig te maken.

Het is volgens Vincent Laurens, Vice President en Cybersecurity Practice Executive van Sogeti, een flinke uitdaging om een gedetailleerde veiligheidsanalyse te maken van de gehele IT ten tijden van geavanceerde cybercriminaliteit. “Met de inzet van Watson van IBM hebben wij voor een grote verzekeraar het analyseproces met 50 procent kunnen verkorten inclusief meer veiligheidsinformatie. Dat helpt de klant veel sneller en beter dreigingen te voorkomen.”

Securityanalyses
Directeur Cybersecurity Rogier van Agt van Sogeti Nederland is trots op de wereldwijde erkenning. “Deze award hebben we gekregen voor onze kennis op het vlak van securityanalyses die wij vanuit ons wereldwijd opererende Security Operations Center maken. Wij helpen zowel IBM als onze klanten met uitgebreide expertise van IBM-technologie. Daarmee zorgen we ervoor, dat de veiligheid van producten, zoals Watson, verder wordt verbeterd in ons tijdperk van digitale transformatie.”

Maturitymodellen
Sogeti is actief op het vlak van security monitoring en veiligheidstesten van applicaties en systemen. Op basis van zogenaamde maturitymodellen brengt de IT-dienstverlener digitale veiligheidsbehoeften in kaart en zorgt ervoor dat IT-systemen op alle niveaus worden beschermd. Zowel op het vlak van technologie, de mens als het bedrijfsproces. Eerder dit jaar ontving Sogeti al de status van IBM Platinum Business Partner voor haar uitgebreide kennis op het vlak van Advanced Cognitive Security Analytics.

Partners