19-05-2017

SAP en Google intensiveren samenwerking in de cloud

Deel dit bericht

SAP en Google hebben hun strategische banden verder aangehaald. Het aantal technologieën en applicaties van SAP met een certificering voor Google Cloud Platform is vergroot. Ook gaan de twee bedrijven nauwer samenwerken op het gebied van machine learning, het Internet of Things, datatransparantie en -opslag en werkplekproductiviteit.

Het SAP NetWeaver-platform is gecertificeerd voor GCP. Daardoor kunnen organisaties SAP S/4HANA en SAP Business Warehouse op dit cloudplatform draaien. Ook de SAP HANA database is wereldwijd beschikbaar via GCP, voor grotere instances en scale-outs. De partijen hebben bovendien een dataconnector ontwikkeld voor het verbinden van SAP Analytics Cloud met Google BigQuery.

Intelligente applicaties
SAP en Google gaan samen intelligente, spraakgestuurde applicaties ontwikkelen die gebruikers door complexe workflows begeleiden en vragen rondom hun enterprise kunnen beantwoorden. Op die manier willen de technologiebedrijven organisaties helpen met hun digitale transformatie. SAP zal hiervoor haar expertise op het gebied van business processen combineren met machine learning technologie van Google, zoals de Translate en Speech API's en Tensorflow, een open source bibliotheek voor machine learning.

Intelligent App Challenge
Tot slot hebben SAP en Google de Intelligent App Challenge aangekondigd. Deze wedstrijd daagt het ecosysteem van beide bedrijven uit om intelligente applicaties te ontwikkelen met SAP HANA, express edition op GCP.

Partners