17-05-2017

MarkLogic kondigt release MarkLogic 9 aan

Deel dit bericht

MarkLogic Corporation lanceert versie 9 van de MarkLogic 9 NoSQL database, met nieuwe mogelijkheden voor data-integratie, -beveiliging en -beheer.

MarkLogic 9 introduceert mogelijkheden die de integratie van datasilo’s volgens het bedrijf aanzienlijk vereenvoudigen. Entity Services stellen organisaties in staat om rommelige, steeds veranderende gegevensbronnen te beheren. Dit is mogelijk doordat zij een model en woordenschat kunnen definiëren om fysieke entiteiten als klanten, producten en hun onderlinge relaties te harmoniseren. Optic is een revolutionaire nieuwe API waarmee ontwikkelaars hun gegevens kunnen bekijken als documenten, grafieken of rijen, wat een ongeëvenaarde flexibiliteit en efficiëntie oplevert.

Encryptie
De beveiligings- en privacyfuncties in MarkLogic 9 bieden nieuwe mogelijkheden om gegevens veilig te gebruiken en delen.
Advanced Encryption beschermt gegevens tegen hackers en interne bedreigingen met op standaarden gebaseerde versleuteling, geavanceerd sleutelbeheer en granulaire scheiding van rechten.
Element-level security gaat verder dan de bestaande beveiliging op documentniveau, waardoor specifieke elementen van een document voor bepaalde gebruikers verborgen kunnen worden. De resulteert in een betere gegevensbescherming.
Redaction voorkomt het lekken van gevoelige informatie zoals Burgerservicenummers (BSN) door deze specifieke informatie te verwijderen of te vervangen door andere waarden. Hiermee wordt het lekken van gevoelige gegevens voorkomen, maar belangrijker nog: het geeft bedrijven de garanties die ze nodig hebben om gegevens veilig te delen.

Productiviteit
Verder verbetert MarkLogic 9 beheer en productiviteit met nieuwe tools, nieuwe monitoring en verbeteringen voor non-disruptive operaties: Ops Director is een fundamenteel nieuw tool dat het werk van systeembeheerders vergemakkelijkt die te maken hebben met meerdere clusters, clouds en on-premise systemen, en productie-, test- en ontwikkelomgevingen; Telemetry is een optionele functie die betere en snellere ondersteuning biedt door het verzamelen, versleutelen en verzenden van diagnostische systeeminformatie naar MarkLogic, waardoor die gegevens op aanvraag direct beschikbaar zijn.

Meer informatie: MarkLogic

Partners