16-05-2017

Dell annonceert IoT-producten en -partnerships

Deel dit bericht

Dell Technologies kondigt een aantal IoT-producten en -partnerships aan waarmee het bedrijf de complexiteit van IoT-implementaties wil wegnemen zodat klanten grote stappen kunnen zetten in hun digitale transformatie.

Volgens recent onderzoek van Gartner zullen er in 2020 wereldwijd meer dan 20,4 miljard ‘connected things’ in gebruik zijn. Bedrijven hebben behoefte aan snellere, real-time analyse van de grote hoeveelheid data die door deze ‘things’ op hun netwerken wordt gegenereerd. Voor sommigen is het te kostbaar om alle data te verhuizen van de rand van het netwerk, dichtbij de apparaten, naar het datacenter. Door rekenkracht naar de rand (edge) van het netwerk te brengen, kan snel worden beoordeeld welke data sets interessant en relevant zijn en dus naar het datacenter of de cloud gestuurd moeten worden voor verdere analyse en opslag voor langere termijn. Hierdoor wordt enorm bespaard op bandbreedte, kosten en dalen de veiligheidsrisico’s.

Nieuwe IoT-producten en -diensten van Dell
Vereenvoudigd beheer van ‘things’ - Het nieuwe VMware Pulse IoT Center is een veilige IoT-infrastructuurbeheeroplossing waarmee klanten volledige controle hebben over al hun connected things. Met VMware Pulse IoT Center kunnen klanten hun IoT-projecten efficiënter beheren, in de lucht houden, schalen en beschermen vanaf de edge tot de cloud. Dell zal VMware Pulse IoT Center aanbieden als preferred enterprise management- en monitoring-oplossing voor Dell Edge Gateways. Door Pulse IoT Center in het nieuwe EdgeX Foundry te pluggen, kan VMware systeem- en apparaatbeheer bieden voor het EdgeX-ecosysteem.

IoT Advisory-diensten - IoT Technology Advisory Service is een nieuw consulting-aanbod waarmee Dell EMC Services organisaties helpt bij het gebruik van IoT-data (zoals sensoren, beacons, gateways, mobiele telefoons, wearables, etc). Deze informatie kan gebruikt worden voor initiatieven zoals het optimaliseren van operationele processen, reduceren van compliance en veiligheidsrisico’s, het ontdekken van nieuwe omzetstromen en creëren van meer aansprekende klantinteractie.

Open Source Framework voor interoperabele edge computing – De Linux Foundation introduceerde onlangs EdgeX Foundry, een open source softwareproject om gemeenschappelijke frameworks te bouwen en bijbehorende refentieplatformen voor edge computing. Deze zorgen voor interoperabiliteit tussen zelfontwikkelde applicaties en bestaande connectiviteitstandaarden. Dit project is gestart door een community van meer dan vijftig bedrijven waaronder AMD, Analog Devices, Dell EMC, Foghorn en VMware. Zij wilden een ecosysteem maken van plug-and-play-componenten, die gecombineerd kunnen worden om snel veilige en schaalbare IoT-oplossingen te kunnen maken. Dell heeft bijgedragen met microservices en meer dan 125.000 regels aan broncode op basis van Apache 2.0. EdgeX Foundry draait op alle hardware, besturingssystemen en met microservices die zijn ontwikkeld in alle applicatie-omgevingen.

Partnerships
Dell Technologies heeft geïnvesteerd in een zorgvuldig geselecteerde groep IoT software- en services-partners via de Dell IoT Solutions- en Dell EMC-partnerprogramma’s. Veel partners hebben bewezen expertise in industriespecifieke IoT-uitdagingen en kunnen helpen met het beheer van multiprotocol databronnen tot en met security en analytics. Nieuwe partners die recent zijn toegevoegd aan het programma zijn onder andere Atos, Bosch, GreatBay Software, ForgeRock, IBM, IOTech, Mocana en Modius.
• IBM Watson Edge Analytics is nu gekwalificeerd om te draaien op Dell Edge Gateways waardoor data dichter bij de sensoren verwerkt kan worden voor snellere inzichten en mogelijke actie daarop. Vergaarde data wordt tevens naar het backend Watson IoT-platform gestuurd voor big data analytics.
• Dell en Bosch hebben samen een Industry 4.0 jump start kit ontwikkeld waarmee klanten IoT-projecten sneller kunnen implementeren voor snellere ROI.
Atos en Dell EMC werken samen aan het opzetten van een IoT service management framework, Atos Codex IoT Services, zodat klanten zeker weten dat hun gebruikers constant waarde kunnen genereren met hun connected apparaten.

Meer informatie: Dell IoT Solutions

Company:

Dell EMC

Partners