11-05-2017

Atos en Dell EMC bundelen krachten in Internet of Things markt

Deel dit bericht

Atos en Dell EMC gaan hun krachten bundelen om de groeiende vraag op het gebied van Internet of Things (IoT) en business analytics beter te kunnen bedienen. Deze samenwerking is gebaseerd op de vooruitstrevende hard- en software van Dell EMC, gecombineerd met Atos Codex, een compleet pakket van oplossingen en vaardigheden om slimme data business services, dataplatforms en Internet of Things te ontwerpen, bouwen, managen en te beveiligen.

Tegen 2020 zal bijna 40 procent van de IoT-gerelateerde omzet komen uit dienstverlening, volgens onderzoeksbureau Markets and Markets. Dit percentage zal naar verwachting jaarlijks stijgen als gevolg van een toenemende vraag naar IT- advies en ondersteuning. De omzet in 2016 voor professionele IoT-dienstverlening bedroeg wereldwijd 57 miljard dollar, en de verwachting is dat dit cijfer groeit naar 158 miljard dollar in 2021. Een CAGR van meer dan 22 procent.

End-to-end service management
De enorme groei van het aantal door internet verbonden apparaten, de hoeveelheid data die dit genereert en de toepassingen die weer waarde afleiden uit deze connecties, leiden tot een vraag naar een sterk aanbod van end-to-end service management. Zeker in het licht van de enorme omvang en complexiteit van de netwerken die voortkomen uit de IoT.
De benadering van Atos om IoT in te zetten om operationele efficiëntie te bereiken, klantenbetrokkenheid en business transformatie voldoet volgens Practice Director Yugal Joshi bij Everest Group aan een duidelijke marktbehoefte. “Haar expertise in IoT, versterkt door strategische investeringen, partnerships, zoals met Dell EMC, en ervaring in het uitvoeren van grootschalige projecten zorgt voor continue verbeterde bedrijfsresultaten voor de klanten.”

Meerwaarde
Atos en Dell EMC werken samen aan de bouw van een IoT service management framework dat ervoor zorgt dat klanten altijd zelf controle uitoefenen en er zeker van kunnen zijn dat alle gebruikers doorlopend meerwaarde halen uit hun door internet verbonden apparaten. Dit service management framework heet Atos Codex IoT Services. Het Atos Codex IoT Services framework bevat een catalogus van diensten, waaronder het management van apparaten, connectiviteit, data en opslag, change & release control, incident management, een service- en helpdesk en diensten die voorzien in het weerbaarder maken van systemen tegen fouten en storingen. Deze dienstverlening wordt geleverd met per gebruiker gedefinieerde servicelevels, inclusief de benodigde beveiligingsmaatregelen op het gebied van toegang en data-encryptie. Het framework definieert ook blauwdruk voor de architectuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van hard- en software oplossingen van Dell EMC en van software oplossingen en integratie services van Atos.

De samenwerking heeft betrekking op twee gebieden:
- Gezamenlijke ontwikkeling en ontwerp van het Service Delivery Framework, gebruikmakend van bestaande producten en diensten van beide ondernemingen.
- Gezamenlijke marktbenadering, bouwend op de kracht van beide merken en op het vermogen oplossingen te bouwen en te verkopen die tegemoet komen aan de vraag van de klant.
De eerste Atos Codex IoT Services framework services zijn per direct beschikbaar en worden aangevuld met nieuwe diensten en producten op basis van de marktvraag.

Company:

Atos, Dell EMC

Partners