15-05-2017

HPE geeft deep learning impuls met real-time insights

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise introduceert een uitgebreid pakket computinginnovaties voor Deep Learning, waarmee organisaties nieuwe mogelijkheden voor analytics en insights krijgen. De innovaties van HPE richten zich op systeemontwerp, samenwerking met partners in het ecosysteem en expertise vanuit HPE Pointnext Services.

Technieken voor geavanceerde kunstmatige intelligentie - zoals deep learning - worden steeds vaker ingezet in meerdere sectoren, zoals finance, wetenschap, productie, energie, overheid en retail. Met het HPE Apollo portfolio heeft HPE laten zien te beschikken over uitgebreide workload geoptimaliseerde compute oplossingen voor kunstmatige intelligentie en deep learning. Dit portfolio versterkt performance, schaalbaarheid en efficiëntie. De recente innovaties zijn specifiek gericht op Deep Learning en worden mogelijk gemaakt door de overname van SGI. Met geïntegreerde oplossingen en services biedt HPE nu meer keuze voor grotere schaalbaarheid en dichtheid van GPU-omgevingen. Verder leveren de diensten volgens HPE een oplossing voor tekortkomingen in integratie van technologie en expertise.

De mogelijkheden zijn:
• De nieuwe HPE SGI 8600 is gebaseerd op de SGI ICE XA architectuur. Het High Performance Computing platform beschikt over ondersteuning voor een optimale combinatie van watergekoelde GPU-performance, NVIDIA Tesla GPU-accelerators en NVLink interconnect technologie. Dit biedt schaalbaarheid en efficiëntie voor de meest complexe en grote omgevingen, tot duizenden nodes met doelmatig energieverbruik.
• Interactieve rendering van het datacenter met de HPE Apollo 6500 en NVIDIA Tesla GPU’s, gecertificeerd met NVIDIA VCA software.
• Ondersteuning voor NVIDIA’s volgende generatie Tesla GPU’s, gebaseerd op Volta-architectuur indien beschikbaar in productiehoeveelheden in de Apollo 2000, Apollo 6500 en ProLiant DL380 servers.

Rand van het netwerk
Klanten die Deep Learning-projecten nastreven, hebben te maken met een gebrek aan een goede IT-infrastructuur of beperkte technologische mogelijkheden en daar lijden de performance, efficiëntie en time-to-value onder, meent Bill Mannel, Vice President en General Manager High Performance Computing en Artificial Intelligence bij Hewlett Packard Enterprise. “HPE introduceert nieuwe GPU compute platforms, een verbeterde samenwerking met NVIDIA en HPE Pointnext Services van het kerndatacenter tot aan de rand van het netwerk.”

Fraudedetectie op basis van Deep Learning
Onderdeel van HPE’s partnerecosystem is de samenwerking met Kinetica. Deze softwareleverancier maakt gebruik van Deep Learning frameworks voor oplossingen die real-time fraudedetectie, bijvoorbeeld bij credit card transactieverwerking, kunnen automatiseren met GPU-inzet.

Meer informatie: HPE

Company:

HPE

Partners