05-07-2024

Cognizant introduceert Neuro Edge

Deel dit bericht

Cognizant lanceert Cognizant Neuro Edge, een nieuw platform in de Cognizant Neuro suite. Het platform is ontworpen om bedrijven in verschillende sectoren de mogelijkheid te bieden om (Gen)AI aan de edge te benutten.

Neuro Edge is ontworpen om de volledige waardeketen van edge AI aan te sturen, van chips en apparaten tot toepassingen en implementaties van bedrijfsoplossingen. Hierdoor wordt de weg naar bedrijfswaarde verkort.

Met het platform breidt Cognizant haar Neuro AI-mogelijkheden uit. Het platform biedt een hybride Cloud + Edge AI-oplossing die directe besluitvorming ondersteunt en Cloud AI aanvult met diepgaande inzichten uit longitudinale data. Het platform is geschikt voor alle industrieën en biedt voordelen voor bedrijfstakken waar dataprivacy, -beveiliging en real-time besluitvorming van cruciaal belang zijn.

Het Neuro Edge platform is cloud-agnostisch en daardoor ideaal voor hybride en multicloud-omgevingen. Enkele potentiële toepassingen in verschillende sectoren zijn:
• Gezondheidszorg: Artsen helpen bij real-time besluitvorming door gebruik te maken van diagnostische sensoren;
• Energie: Optimaliseren van operaties in elektriciteitscentrales; optimaliseren van de reactie op weersomstandigheden;
• Logistiek: Stroomlijnen van wagenparkprestaties en verminderen van downtime door gegevensverwerking in voertuigen;
• Telecommunicatie: Verbeteren van netwerkbeveiliging, veerkracht en automatisering, wat leidt tot lagere bedrijfskosten;
• Maakindustrie: Voorspellen van storingen in apparatuur om uptime en bedrijfskosten te optimaliseren;
• Detailhandel: Intelligente videoanalyse voor diefstalpreventie in real-time en bewaking van verkeerspatronen in winkels om de klantenservice te verbeteren.

Tags:

Cloud, Data, Edge, AI

Company:

Cognizant

Partners