11-05-2017

Deloitte Nederland en PTC stimuleren zakelijke IoT-adoptie

Deel dit bericht

Consultancy-organisatie Deloitte Nederland en PTC starten een samenwerking om het gebruik van en innovatie met Internet of Things voor klanten te stimuleren op basis van het Industrial Internet of Things-platform ThingWorx van PTC. PTC is aanbieder van Product Lifecycle Management-oplossingen.

In het kader van een wereldwijd initiatief ontwikkelen Deloitte Digital en PTC gezamenlijk branchespecifieke oplossingen die klanten in staat stellen om meer toegevoegde waarde uit het IoT te putten. De eerste IoT-oplossingen zijn ontwikkeld met het oog op bedrijven in de maakindustrie, olie- en aardgassector en de energie- en nutssector. De primaire focus ligt daarbij op een snelle ontwikkeling en implementatie van oplossingen voor ‘condition based monitoring’, voorspellend onderhoud, digitale toevoernetwerken en ‘connected factories’. Deloitte en PTC zullen daarnaast oplossingen ontwikkelen op het gebied van retail en consumentengoederen, gezondheidszorg, biowetenschap en smart cities.

Digital Agility
Sectorspecifieke vraagstukken en het bieden van toegevoegde waarde staan centraal binnen de aanpak van Deloitte Digital. Dit, in combinatie met zijn wereldwijde netwerk en brede dienstenaanbod, stelt Deloitte in staat om de beloften van het IoT in te lossen. “Met PTC’s erkende IoT-platform ThingWorx kunnen onze teams snel machines, apparaten en sensoren met elkaar verbinden om nieuwe inzichten op te doen en op basis daarvan acties te ontwikkelen die onze klanten snel meerwaarde en een hogere ROI kunnen opleveren. We zijn blij om als eerste land in EMEA deze samenwerking handen en voeten te geven”, zegt Stephen Ward, managing partner bij Deloitte Digital Nederland.
Binnen het samenwerkingsverband gaat het Digital Transformation Network van Deloitte, Digital Agility genaamd, aan de slag met de kant-en klare tools voor het ontwikkelen van IoT-toepassingen van ThingWorx. Digital Agility zet IoT-technologieën in om zakelijke transformatie mogelijk te maken binnen ieder onderdeel van een organisatie.

Partnernetwerk
PTC ThingWorx is volgens Helena Lisachuk, Director en Global IoT Deloitte Initiative lead, een van de belangrijkste leveranciers van IoT-platforms binnen het partnernetwerk. “Dankzij het gebruiksgemak van het ThingWorx-platform en de ervaring van PTC binnen onze focusmarkten kunnen we in nauwe samenwerking met onze klanten snel prototypes ontwikkelen die de waarde en het potentieel van IoT duidelijk maken. We zien dit als een strategische stap in het uitbreiden van de samenwerking die in de VS is opgestart en binnen de introductie bij een bredere groep van klanten in EMEA.”
System integrators spelen volgens Mohamed Ennassiri, Director, Global Strategic Alliances EMEA bij PTC, een belangrijke rol binnen de partnerstrategie en zijn essentieel voor verdere ontwikkeling van markten. “Deloitte vormt dankzij zijn schaalomvang en brede dienstenaanbod een gewaardeerde partner met een sterke visie. We kijken er naar uit om ons samen te richten op de ontwikkeling van innovatieve IoT-oplossingen en het aanbieden ervan voor onze klanten.”
 
Meer informatie: Deloitte

Tags:

IoT, Innovatie

Company:

Deloitte, PTC

Partners