25-04-2017

Microsoft introduceert IoT Central SaaS-oplossing

Deel dit bericht

Microsoft lanceert Microsoft IoT Central, een Software-as-a-Service-oplossing voor het Internet of Things. Hiermee wil Microsoft organisaties in staat stellen om op gemakkelijke wijze IoT te implementeren, zonder dat ze daarbij ontwikkelaars hoeven in te huren of werk moeten uitbesteden. Microsoft IoT Central wordt door Microsoft beheerd en zal samen met Azure IoT Suite beschikbaar zijn, waardoor gebruikers volledige controle en aanpassingsmogelijkheden hebben.

Internet of Things is in een hoog tempo een belangrijk en onderscheidend aspect geworden van het bedrijfsleven. Microsoft beziet het als de volgende grote katalysator van digitale transformatie, hoewel het echter bijzonder lastig kan zijn om IoT te implementeren. Veel organisaties beschikken volgens Microsoft niet over de vaardigheden of de middelen die hiervoor nodig zijn.

Naast IoT Central introduceert Microsoft ook nieuwe technologieën en programma's die het Microsoft IoT-portfolio aanvullen:
- Azure Time Series Insights: een volledig beheerde clouddienst voor het opslaan, opvragen en visualiseren van IoT-tijdreeksen. Nu beschikbaar in een preview.
- Connected Factory: een nieuwe, vooraf geconfigureerde oplossing voor Azure IoT Suite die het startpunt vormt om klassieke OPC UA- en OPC-apparaten te verbinden met de Microsoft cloud. Ook biedt het inzichten om de efficiëntie op operationeel niveau te verbeteren.
- Azure IoT Hub’s Device Provisioning Feature: vereenvoudigt het registratieproces voor apparaten in een IoT-Hub, op een veilige en schaalbare manier.
- Azure Stream Analytics op edge-apparaten: stelt organisaties in staat om streaming analytics te gebruiken in situaties waar de verbinding met de cloud beperkt of inconsistent is.
- IoT security hardware providers: we gaan samenwerken met Micron en STMicro, op basis van RIoT. RIoT is een klein besturingssysteem voor netwerksystemen met beperkt geheugen. RIoT richt zich met name op draadloze IoT-apparaten die weinig stroom verbruiken.

Meer informatie: Microsoft
Lees ook de Microsoft IoT-blog

Partners