24-04-2017

TNO met Smart Industry op Hannover Messe

Deel dit bericht

Van maandag 24 tot en met vrijdag 29 april is TNO in Hannover vertegenwoordigd op de grootste industriebeurs ter wereld, de Hannover Messe. Dit jaar is het centrale thema: Integrated Industry – Creating Value. TNO is een van de ruim 140 Nederlandse exposanten op de beurs.

Smart Industry staat voor het versnellen van digitalisering van productieprocessen en datagedreven businessmodellen. Door het optimaliseren van productie en het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten met een slimme inzet van ICT en nieuwe productietechnologieën, wordt produceren efficiënter, goedkoper en/of kwalitatief hoogwaardiger. TNO toont tijdens de Hannover Messe de volgende technologieën/producten:  
- Flexibele Assemblagecel
- Hololens
- Flowmeter (i.s.m. Bronkhorst)
- Smart Connected Supplier Network

Bij de vorige editie van Hannover Messe bleek dat Industrie 4.0 en het Industriële internet niet langer een toekomstbeeld is. Honderden ready-to-run oplossingen werden gepresenteerd. In 2017 zullen duizenden van dergelijke praktische oplossingen te zien zijn op de grootste technologiebeurs ter wereld. Waaronder die van TNO.
De Hannover Messe 2017 verenigt zeven vakbeurzen op één plaats: Industrial Automation; Motion, Drive & Automation (MDA); Digital Factory; Energy; ComVac; Industrial Supply; Research & Technology. Hannover Messe is de belangrijkste industriebeurs ter wereld en is vaak de eerste keuze van bedrijven voor het lanceren van nieuwe producten. Dit jaar zullen rond de 6500 exposanten van over de hele wereld aanwezig zijn.

TNO is te vinden op twee locaties: in Hal 2 bij het Holland High Tech House ‘Big Science for Industry’ (met NWO in stand C12) en in Hal 8 bij het Holland High Tech House ‘IT & Smart Industry’ (in stand D36). Staatssecretaris Dekker (OCW) en minister Kamp (EZ) brengen aan beide Holland High Tech Houses een bezoek.

Partners