19-04-2017

Nederlandse Wercker overgenomen door Oracle

Deel dit bericht

Het in Amsterdam gevestigde Wercker is door Oracle aangekocht. Wercker is leverancier van een continuous delivery platform voor softwareontwikkeling op basis van microservices en containers.

Wercker is in 2012 opgericht vanuit het Rockstart startup acceleratorprogramma. Wercker is hiermee de derde succesvolle startup uit de 2012-lichting die overgenomen is, na Postcron en Imgzine. Al enkele maanden na het Rockstart acceleratorprogramma kreeg Wercker al een investeringsinjectie van 1 miljoen dollar van Greylock Partners. Daaropvolgend brachten andere VC fondsen nog eens bijna 7 miljoen dollar binnen. In 2016 riep Wired Wercker uit tot een van de ‘hottest startups in Amsterdam’ naast onder andere Bux, WeTransfer en Catawiki. Wercker heeft ook een vestiging in San Francisco, waar veel contacten en ervaring zijn opgedaan.

Docker-Native CI/CD Automation platform
Wercker levert aan ontwikkelteams continuous integration en continuous delivery mogelijkheden voor inzet van microservices, Kubernetes en Docker-containers. Wercker heeft daarvoor een container-centric en cloud automation platform ontwikkeld, met een command line interface, SaaS-platform en API. Volgens CEO van Wercker en oprichter Micha Hernandez van Leuffen is Wercker een geïntegreerd automatiseringsplatform dat developers in staat stelt code frequent te bouwen, testen en deployen, om zo de feedback-loop te verkorten en het risico van software live zetten te verkleinen.

Onderdeel Oracle developer suite
Oracle wil een stevig IaaS en PaaS platform bouwen als basis onder een vernieuwde en moderne cloud computing-opzet. Met de toevoeging van Wercker’s containergebaseerde lifecycle management aan de Oracle Cloud wil Oracle aan engineering teams daarvoor de omgeving, de ontwikkelervaring en tools bieden. Micha Hernandez van Leuffen is blij “dat ons container lifecycle management platform nu onderdeel uitmaakt van de Oracle developer suite. Samen kunnen we ontwikkelaars helpen bij de huidige uitdagingen waar ze voor staan.”

Meer informatie over de overname:
Oracle
Wercker blog

Partners